Politika

Zaglušujuća šutnja SDP-NIP-Naša stranka na kriminalizaciju slobode izražavanja dokazuje da su gori od Dodika

Višednevna zaglušujuća šutnja zloglasne vladajuće Trojke na Dodikovu kriminalizaciju slobode izražavanja i zgroženost javnosti, nezavisnih medija, opozicije u Republici Srpskoj i međunarodne zajednice jer se radi o brutalnom onemogućavanju slobode izražavanja protiv predstavnika vlasti, dokazuje da su SDP, NIP i Naša stranka i njihovi saučesnici gori od njihovog koalicionog partnera jer za razliku od Dodika koji javno prezentira šta namjerava raditi – Trojka podmuklo radi isto što i Dodik namjerom usvajanja izmjena Zakona o prekršajima KS, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Činjenica da će zatvorskom kaznom i velikim novčanim kaznama biti proganjani od strane tužilaštva i sudova RS-a i građani iz Federacije BiH nije bila bitna da Dodikovi koalicioni partneri iz Trojke upotrijebe pregovaračke mehanizme kako bi zaustavili medijsku apokalipsu u BiH, dokazuje da će na isti način i građani u Federaciji BiH pa i Republici Srpskoj biti kažnjeni drakonskim novčanim iznosima u slučaju da kritikuju vlast usvajanjem izmjena Zakona o prekršajima KS.

Ukoliko se javnost ne suprotstavi namjeri ukidanja slobode izražavanja od strane vladajuće Trojke, uskoro ćemo živjeti u  diktatorskom režimu koji će brutalno kažnjavati i zatvarati svakog ko se verbalno buni protiv lopovluka, nepotizma i kriminala loše vlasti.

BOSS je 19. i 26. maja 2023. godine javno osudio namjeru SDP-a, Naše stranke i NIP-a da uguše drakonskim kaznama slobodu izražavanja u BiH, te u prilogu dostavljamo linkove saopštenja za javnost i video prezentacije Mirnesa Ajanovića pa i uživo sa građanima u cilju zaustavljanja političkog totalitarizma.

Link uživo 26. 5. 2023. OTKRIVAMO VELIKU POLITIČKU PODVALU KOJA UGROŽAVA USTAVOM ZAGARANTOVANA PRAVA GRAĐANA – OVDJE

Link reakcije od 19. 5. 2023. SDP, NIP i Naša stranka namjeravaju uvesti brutalno kažnjavanje slobode misli i izražavanja :

Na vrh