Business

ZADA Pharmaceuticals o snabdijevanju lijekovima u periodu borbe protiv koronavirusa

“Svjedoci smo da se u ovim trenucima sve zemlje okreću vlastitim resursima, pa samim time i mi želimo pokazati da nam je maksimalno u interesu osigurati sve neophodne lijekove za naše stanovništvo i zdravstvene ustanove. Iako je trenutno jako teško doći do sirovina za proizvodnju lijekova, ulažemo maksimalne resurse i napore, te ćemo određene količine imati uskoro na raspolaganju i bez prekidanja nastaviti sa kontinuitetom proizvodnje”, navode iz ZADA-e.

Također, svim našim građanima upućuju apel da slušaju i poštuju naredbe koje svakodnevno izdaje Federalna uprava civilne zaštite, ali i ostale Institucije.

Pored opštih mjera izdatih od nadležnih institucija Bosne i Hercegovine, Asocijacija infektologa Bosne i Hercegovine izdala je preporuke za liječenje odraslih bolesnika zaraženih novim koronavirusom.

“Te preporuke kažu da u svim kategorijama jačine kliničke slike zaraženih (od lakše do kritično oboljelih) simptomatska terapija podrazumijeva uzimanje paracetamola i vitamina C, koje naša farmaceutska kompanija svakako proizvodi (Paracetamol ZADA 500mg i C-ZAD 500mg), a pogotovo sada kada s izuzetnom pažnjom pratimo zahtjeve i potrebe BH tržišta”, navodi se u saopštenju.

 

ZADA Pharmaceuticals, bh. farmaceutska kompanija, uvijek je svim kapacitetima i resursima bila uz domaće tržište, a pogotovo sada kada je krizna situacija.

“Naglašavamo da nema mjesta panici, te da ćemo na sve načine osigurati i obezbijediti dovoljne količine lijekova (uključujući i lijekove sa esencijalnih listi) za očuvanje zdravlja građana BiH, odnosno odgovoriti zahtjevima nastale situacije i dati puni doprinos prevazilaženju trenutnog stanja”, navodi se u saopštenju.

– SPONZORIRANI ČLANAK
Na vrh