Sport

„WAKO Grand Prix BiH”: Osam medalja za takmičare KBV “Flek Tom-Cat”

U subotu 24. februara 2018. godine na Ilidži je održan Internacionalni kickboxing kup “ WAKO Grand Prix BiH”  koji se okupio 472 takmičara iz pet zemalja i 73 kluba.

Na ovom turniru koji se ubraja među najkvalitentije u našoj zemlji, takmičari KBV “Flek Tom-Cat” iz Tuzle nastupili su sa osam takmičara i osvojili isto toliko medalja. Tuzlanski klub je proglašen i najuspješnijim klubom u “tvrdim” disciplinama.

-Ovakav takmičarski početak godine potvrdio je dobar rad u prošlom periodu i najavio još jednu uspješnu godinu. Na ovom turniru su tri naša takmičara prvi put zvanično ušla u ring i već osvojili prve medalje, što govori da budućnost dobrih rezultata našeg kluba nije upitna. Ovaj put posebno bih pohvalio braću Hodžić, koji su u finalnim mečevima dvoranu nekoliko puta dizali na noge – istakao je Mesud Selimović, trener u KBV”Flek Tim-Cat” Tuzla.

Zlatne medalje na turniru osvojili su: Mehmedalija Suljić -51 kg / junior (LK), Almin Hodžić -67kg / junior(LK), Nedžad Hodžić – 86 kg / senior (LK).

Srebrene medalje osvojili su: Tarik Bačić -60 kg / mlađi junior (LK), Adnan Husić -63 kg / junior (LK), Irfan Pašanović -71 / senior (K1) i Esad Kadrić -81kg / junior (LK).

Bronzanu medalju je osvojila Maja Bogdanović -55 kg / mlađi kadet (Kick Light).

Ostvarenim rezultatima KBV „Flek Tom-Cat“ Tuzla je  još jednom potvrdio da spada u red najboljih kickboxing klubova u Bosni i Hercegovini, a priliku da to još jednom potvrde imat će na Državnom prvenstvu u Full kontaktu koje će biti održano 10. marta u Fojnici, te turniru “Balkan Open 2018” koji je na program 24. marta u Tešnju.

Na vrh