BiH

VUKANOVIĆ PODERAO POZIVNICU: “Ne dolazim na sastanak! Ne želim učestvovati u toj farsi!”

“Do sad su se dogovarali s Dodikom i Čoviće, neka nastave dalje, sretan im put”, dodao je Vukanović.

 

Stranke “Trojke” sazvale su za sutra u Sarajevu, sastanak predstavnika svih parlamentarnih političkih stranaka, uključujući i opozicione, na državnom nivou radi razgovora o izmjenama Ustava BiH. Sastanak će biti održan u Parlamentarnoj skupštini BiH, a poziv su već odbili SDA, SDS, PDP, DF, NES i Stranka za BiH. Nebojša Vukanović lider stranke “Za pravdu i red”, također je rekao da se neće odzavati sastanku.

“Ne želimo učestvovati u farsi. Sve je neozbiljno pripremljeno, nema radnog dokumenta i ne može se tek tako razgovarati o izmjenama Ustava i otvorenim pitanjima. Konaković, Nikšić i Forto sastaju se sa svojim koalicionim partnerima, redovno s Dodikom i Čovićem, SNSD-om i HDZ-om u kafanama, privatnim kućama i objektima. Druže se, dogovaraju, raspodjeljuju 100 miliona od javnih nabavki i budžeta, po kafanama kao neki nakupci i mi ne želimo učestvovati u toj farsi”, rekao je Vukanović.

 

Vukanović tvrdi kako ih stranke Trojke žele iskoristiti.

“Jasno je da oni žele da nas iskoriste i da ih mi izvlačimo iz blata u koje su sami upali i to kao, oni se trude da mijenjaju Ustav, da otvore evropski put, ali oni su birali Dodika i HDZ za partnere i sad njima treba da trasiraju svoj put koji su krenuli, a da ne zovu nas koji ne želimo da učestvujemo u zloupotrebama i kriminalu, da budemo njima neka moneta za potkusurivanje i da nas zloupotrebljavaju, da dajemo neki privid legitimiteta njihovim sramnim kafanskim dogovorima. Do sad su se dogovarali s Dodikom i Čoviće, neka nastave dalje, srećan im put”, dodao je Vukanović.

 

 

Inače SNSD, DEMOS i Ujedinjena Srpska odredili su već predstavnike. Iz HDZ-a i SNSD kazali su da će prisustvovati sastanku, ali da smatraju da je bilo kakva izmjena Ustava u ovom trenutku nemoguća.

Na vrh