Politika

Vukanović iznio šokantne tvrdnje: Ovo su zajednički interesi Dodika i Orbana

Zastupnik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović smatra da je sva “predstava u Tužilaštvu oko prijenosa nadležnosti politička farsa”.

– Ja sam pitao šta ste uradili sa predmetom “vila Milorada Dodika”? Što to Tužilaštvo nikada nije uradilo? Dakle, sva ova predstava koja se izvodi u Narodnoj skupštini je farsa. Dodik je marioneta u rukama velikih sila koje ga drže iz svojih interesa – rekao je Vukanović.

On je eksluzivno gostujući na BN televiziji otkrio koji su to novi zajednički interesi Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

– Imam prijedlog ugovora koji je potpisala Slavica Injac. Radi se o prodaji solarne elektrane koju je trebala da gradi Elektroprivreda RS-a i Luka Petrović (generalni direktor EPRS-a) 70 posto akcija te firme daje firmi iz Mađarske. Dakle, dođe ovdje Orban i podrži Dodika i on mu da dio Elektroprivrede. Ako Milorad Dodik vrijedi 20 posto Elektroprivrede, e svaka mu čast – rekao je Vukanović.

On je podsjetio da je ugovor potpisala Slavica Injac koja je predsjednik Nadzornog odbora koja je, kako kaže Vukanović, optužena za propast dvije banke.

– Iza svega se krije finansijski interes Dodika i Orbana – naveo je Vukanović.

Potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić je rekao da DNS neće podržiti Dodikove političke igre, a koji se, kaže Jovičić, krije iza Narodne skupstine RS-a.

– DNS neće učestvovati na budućim posebnim sjednicima dok se ne drži posebna sjednica o pravima boraca i posebna sjednica na kojoj bi se analiziralo koliko je to zaključaka NSRS-a provedeno u praksi – rekao je Jovičić.

On je naveo da tek nakon te dvije sjednice može se govoriti o nekim novim posebnim sjednicama koje su od interesa za Republiku Srpsku.

Faktor/BNTV

Na vrh