Aktuelno

Vučić osvaja drugi mandat, oporba najavila pobjedu u Beogradu

Prema prvim preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora u Srbiji, koje je objavila nevladina organizacija Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), najviše glasova osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” vladajuće Srpske napredne stranke za koju je glasalo 43,6 posto birača.

Oporbena koalicija Ujedinjeni za pobjedu Srbije dobila je 12,8 posto glasova, Socijalistička partija Srbije (SPS) 11,6 posto itd.

Prema istom izvoru, na predsjedničkim izborima najviše glasova osvojio je Aleksandar Vučić 59,8 posto, Zdravko Ponoš 17 posto, a Miloš Jovanović 5,8 posto.

Ako i službeni rezultat budi takvi Vučić će osvojiti drugi predsjednički mandat već u prvom krugu izbora.

Republička izborna komisija (RIK) priopćila je nakon zatvaranja birališta kako je završila svoj posao za danas i da se večeras više neće obraćati medijima.

Pored predsjedničkih i parlamentarnih izbora danas su u Srbiji birana vlast u 13 jedinica lokalne uprave, među kojima i za gradsku skupštinu Beograda.

Predstavnici oporbe okupljeni u koaliciju Ujedinjeni za pobjedu Srbije izjavili su večeras kako će u beogradskoj skupštinu, prema za sada prebrojanim glasovima, oporba imati većinu vijećničkih mjesta.


Komentari

Na vrh