Sport

Vojvodić i Petrović optimisti i očekuju pobjedu

Uoči sutrašnje prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH između Sloge i Slobode, u Simin Hanu je danas održana zajednička konferencija za novinare, na kojoj su svoja očekivanja iznijeli uime domaćina trener Darko Vojvodić i igrač Nemanja Stjepanović, te  trener Slobode Slavko Petrović i golgeter Sulejman Krpić.

Ova utakmica izaziva veliko zanimanje sportske javnosti u Tuzli, pa se očekuje da će stadion Bare biti premalen da primi sve koji bi željeli prisustvovati ovom tuzlanskom spektaklu.

– Ideja o zajedničkoj konferenciji za novinare dobro je rješenje. Rivalitet između klubova treba da postoji, ali da na tribinama i terenu sve bude korektno. Dobro smo skenirali igru Sloge, koja je rang ispod našeg, ali to ništa ne znači. Bolji i sretniji proći će dalje, a ja se nadam da će to biti moja ekipa. Svi igrači su spremni za igru, nemamo povrijeđenih i kažnjenih – izjavio je Petrović, dodavši da šest golova u posljednja dva kola svjedoče da je Sloboda izašla iz krize realizacije.

Rekao je da je Sloga u prednosti zato što desetak dana nisu igrali utakmice, dok je Sloboda imala susret na teškom terenu s Vitezom. Nisu se posebno pripremali za duel sa Slogom, nego je cilj bio da se igrači što više odmore.

Optimizam u pogledu konačnog ishoda susreta iskazao je i Sulejman Krpić, kazavši da Sloga ima kvalitetne igrače s premijerligaškim iskustvom.

– Naš cilj je da ne primimo gol, ali da postignemo jedan. Nadam se da ću ga sutra ja postići, možda se posreći pa ‘zabijem’ i dva – kazao je Krpić.

Trener Sloge Darko Vojvodić poželio je Slobodi da se na stadionu Bare osjeća što bolje, ali što se tiče ishoda, podsjeća da pobjeda protiv Zrinjskog daje pravo njegovim igračima da se ne plaše nikoga.

– Za nas ovo nije obična utakmica. Puno je emocija, jer sam i ja vezan za Slobodu i volim taj klub, kao i više mojih igrača koji su nosili Slobodin dres. Igraćemo sa najboljim sastavom i nadam se dobrom rezultatu. Naravno, ne očekujem da se sutra riješi pitanje polufinaliste Kupa BiH – kaže Vojvodić.

Dodao je da ne smatra prednošću što se ekipa odmarala desetak dana, nego da je to hendikep. Za duel sa „crveno-crnima“ pripremali su se emotivno i fizički.

Za Slobodu je do prije pola godine nastupao Nemanja Stjepanović, sada jedan od nositelja igre Sloge.

– Očekujem čvrstu, mušku i kvalitenu utakmicu. Imamo dosta igrača s premijerligaškim iskustvom. Borbenosti neće nedostajati, možda će nam trebati i malo sreće. Već smo pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svim premijerligašima – naglasio je Stjepanović.

Domaćini su najavili da će primiti onoliko gledatelja koliko je kapacitet stadiona, a to je maksimalno 1.500. Nakon toga će zaključati kapije stadiona.

Utakmica Sloga – Sloboda igra se sutra od 13 sati, ulaz na stadion je besplatan.

Na vrh