BiH

Vojin Mijatović bez “dlake na jeziku” – PAR REČI UVAŽENOJ AMBASADORICI BIH U GRČKOJ MILICI RISTOVIĆ KRSTIĆ

Uvažena Ambasadorice,
Ni na koji način ne želim ulaziti u odnose unutar Ministarstva inostranih poslova BiH, ali vaša odluka da odbijete spuštanje na polja koplja državne zastave uoči 11. jula predstavlja vašu ličnu sramotu.
Vi ste majka dvoje dece, ja jedne kćerke i potpuno je nebitno da li se vi i ja slažemo oko politika, suština je šta ostavljamo njima.
Ni vi, ni ja nismo krivi za rat bili smo deca, ali naša dece ne smeju živeti u mržnji i laži.
Genocid koji je počinjen u Srebrenici je definisan presudama međunarodnog suda u Hagu i nije stvar vaše ili moje percepcije već poštivanja međunarodnog prava, a ono najvažnije žrtava genocida u Srebrenici.
Vi niste “srpski” ambasador kao što pišete već ambasador nezavisne države Bosne i Hercegovine, jer kao ”srpski” ambasador nikada u Atini ne bi dobili agreman.
Političke agnende danas kao što pišete nemaju nikakve veze sa počinjenim genocidom u Srebrenici, 27 godina nakon rata je vreme da pokažemo da je izrasla nova politička generacija koja je spremna da jedan deo našeg naroda povede kroz katarzu, a drugi deo izvadi iz ptsp-a.
Bošnjački i Srpski narod su neodvojiva celina koja će uprkos svemu pobediti politike koje zastupate.
Vi niste svojom odlukom nikakav heroj, vi niste pobedili niti uvredili bilo koga, ali ste propustili priliku da budete deo generacije koja će doneti mir i razvoj našoj zemlji.
Žao mi je, treba živeti sa spoznajom da niste spremni biti čovek!
S poštovanjem,
Vojin Mijatović
potpredsednik SDP BiH

Komentari

Na vrh