Vlašić je raj za ljubitelje adrenalina: Nezaboravna avantura na UTV i ATV vozilima privlači turiste iz cijelog svijeta

27.05.2021. 


Brojne prirodne ljepote učinile su Bosnu i Hercegovinu sve popularnijim turističkim odredištem. Zahvaljujući planinama, kanjonima i rijekama, naša zemlja pogodna je za avanturistički turizam.

Pored brdskog biciklizma, raftinga rijekama, paraglajdinga, spuštanja padobranom, sve je popularnija vožnja UTV i ATV vozilima.

Posebno su zanimljivi nepristupačni dijelovi koji nude netaknutu prirodu, blještavo zelenu panoramu okupanu suncem, skrivenu između planinskih vrhova. Upravo zbog ljepota i netaknutih dijelova prirode, Bosanci i Hercegovci odlučuju se za odmor na Vlašiću, a ljubitelji adrenalina na ovoj planini mogu uživati u vožnji UTV i ATV vozilima.

vlasic1

– Jednako su atraktivni i zimi i ljeti, odnosno tokom cijele godine. Vlašić je veoma zanimljiv i za ovaj sport i ljubitelji adrenalina često dolaze da bi uživali u netaknutoj prirodi. To su prepoznali i hoteli i moteli na Vlašiću i većina nudi usluge rentanja kvadova, a postoji i nekoliko pojedinaca koji ih također iznajmljuju i organiziraju rute za ljubitelje ovog sporta – kaže direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog Kantona Miroslav Matošević.

Već nekoliko godina Edis Blažević, vlasnik firme Dachtech koji živi i radi u Astenu kod austrijskog Linza, nekoliko puta godišnje odmara na Vlašiću.

– Iz godine u godinu Vlašić ima sve više sadržaja i smještajnih kapaciteta. Uvijek na Vlašić dovodim nekoliko Austrijanaca koji ostanu iznenađeni prirodnim ljepotama. Ovaj put to nisam uspio zbog koronavirusa. U vožnji popularnim quadovima uživao sam sa prijateljima Jasminom Jakupovićem, vlasnikom vile „Tiha Noć“ na Vlašiću, Emirom Deumićem, koji je vlasnik „Čarolije“ i Milanom Radovanovićem iz Monograma. Bosna i Hercegovina krije mnoge neotkrivene ljepote. Tokom godine stalno smo u urbanim sredinama i preko glave nam je zgrada. Zato nam je neophodan odmor u prirodi da bi se opustili i odmorili. Zato za nas, gdje asfalt završava, zabava počinje. Idemo u šumu i istinski uživamo – kaže BlaževićBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!