Aktuelno

Vlada Tuzlanskog kantona obilježila Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U povodu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Denijalom Tulumovićem je položila cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli. Cvijeće je položeno na Partizansko spomen groblje,  Spomenik zlatnim ljiljanima, Spomenik poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992-1995. godina i Mezarje/groblje civilnim žrtvama rata.

Delegaciju su osim premijera Tulumovića, činili ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, ministrica zdravstva Dajana Čolić, ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić, ministar kulture, sporta i mladih Srđan Mićanović, ministar pravosuđa i uprave Elvir Herčinović, ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac, ministar privrede Amir Hasić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić.

Ovom prilikom premijer Tulumović je kazao da „sjećanjem na historijski 1. mart 1992. godine i godine u kojima je branjeno ono za što su se tada izjasnili građani ove zemlje, želimo snažno izraziti našu opredijeljenost spram tada odabranog puta nezavisnosti. Ta ideja nezavisne, suverene, cjelovite, jedine nam Bosne i Hercegovine bila je nasušna potreba u tadašnjem političkom i društvenom ambijentu. Čuvanje nezavisnosti Bosne i Hercegovine zadaća je naša i svih budućih generacija.  Obavezuju nas na to svi oni koji 1. marta 1992. godine nisu, u ime sumnjive sigurnosti, izabrali potčinjavanje. U tom svjetlu svima nama čestitam Dan nezavisnosti BiH“.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti na spomen obilježjima, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Skupština Tuzlanskog kantona je održala svoju svečanu sjednicu, te promociju Monografije Skupštine Tuzlanskog kantona 2005 – 2019.

 

Na vrh