Tuzlanski kanton

Vlada TK usvojila Plan poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla za 2023.

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj redovnoj sjednici usvojila je Plan poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla za 2023. godinu.

Direktor MAT-a Dževad Halilčević na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade kazao je da je plan da u ovoj godini prevezu 600.000 putnika. To je, kako je rekao, realan plan ako ne bude nepredviđenih okolnosti, a potrudit će se da taj plan i premaše.

– Obilježavamo 25 godina osnivanja Međunarodnog aerodroma Tuzla i to je za nas veliki jubilej. Iskoristit ćemo priliku da uručimo zahvalnice zaslužnim ljudima i pionirima tog projekta. Danas je i svečano otvaranje radova na trećem gateu i plan je da se završi do sredine godine, radimo parking 16.500 kvadratnih metara da napravimo funkcionalniji protok putnika i vozila, završavaju se unutrašnji radovi u atriju i očekujemo završetak u narednih nekoliko mjeseci – istakao je Halilčević.

Na sjednici je donesen Program, te utvrđeni uslovi, kriteriji i postupak za raspodjelu ukupno 204.800 KM, koliko je Budžetom TK za ovu godinu planirano za materijalno zbrinjavanje socijalno ugroženih građana.

– Za sufinansiranje troškova električne energije raseljenim licima smještenim u izbjegličkim naseljima i kućama Holandske vlade predviđeno je 94.800 KM. Za sufinansiranje troškova nabavke ogrjeva (uglja, drva) raseljenim osobama koje su smještene u izbjegličkim naseljima i najugroženijim raseljenim porodicama u individualnom smještaju, predviđeno je 90.000 KM, dok je 20.000 KM predviđeno za sufunansiranje troškova socijalno neprofitnog stanovanja – kazao je na pres-konferenciji Vlade sekretar u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak Anto Iljkić.

Vlada TK je na današnjoj sjednici usvojila i niz odluka tehničke prirode.

Na vrh