Tuzlanski kanton

Vlada TK – Uskoro isplata naknada majkama porodiljama

S obzirom da je nedavno usklađivanje kantonalnog sa federalnim zakonom uzrokovalo razlike u načinu obračuna i isplate prava na dodatnu novčanu pomoć nezaposlenim majkama porodiljama, te propisalo i novu proceduru i donošenje novih rješenja u centrima za socijalni rad, došlo je do određenog kašnjenja u isplati dijela ove vrste naknada.

Ovim putem Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak obavještava građane, prije svih korisnike ovog prava, da su već poduzete sve radnje kako bi se ispoštovale sve zakonske procedure i što prije počelo sa isplatom, a Vlada Tuzlanskog kantona je prošle sedmice donijela i odluke o visini dodatne novčane pomoći za nezaposlenu porodilju i visini dodatne novčane pomoći zaposlenoj majci porodilji.

Ministarstvo je trenutno u završnoj fazi ove procedure i u veoma kratkom roku centrima za socijalni rad će biti omogućeno uvođenje korisnika u prava.

Centrima za socijalni rad je upućena i informacija da po ovim pravima djeluju urgentno, te da u što kraćem roku Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak TK dostave spiskove za isplatu.

S tim u vezi sve korisnike, uz uvjeravanje da niko neće biti oštećen, te da će sve naknade uredno dobiti na svoje račune, molimo za razumijevanje i strpljenje.

Na vrh