Aktuelno

Vlada TK: Sastanak sa predstavnicima boračkih saveza i udruženja

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, ministar za boračka pitanja Enes Gegić i ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić upriličili su danas sastanak sa predstavnicima koordinacije boračkih saveza i udruženja Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom novoimenovani ministar Gegić se predstavio predstavnicima boračkih saveza i ukratko prezentirao glavne pravce budućeg rada Ministarstva. „Ovo je moj drugi dan na poslu i osjećam da je moj i zadatak Ministarstva da budemo servis i usluga za pripadnike boračke populacije. Obzirom da je pozicija ovog ministarstva u Budžetu već planirana nastojat ću da savjesno i odgovorno realiziram programe koji su predviđeni za ovu godinu“ rekao je ministar Gegić.

Premijer Suljkanović je još jednom podcrtao da je finansijska situacija u Kantonu stabilna. „Analizirajući finansijsku sliku, može se reći da je finansijska situacija u našem kantonu neupitna, a to je preduslov za sve ostalo. Boračke kategorije i njihova prava će i u narednom periodu za nas biti jedan od prioriteta u radu i očekujem da će se naša saradnja, kao i do sada, odvijati na zavidnom nivou.

Predsjednik Koordinacije Fahrudin Hasanović se danas zahvalio premijeru Suljkanoviću i ministrima na sazivanju ovog sastanka, te im zaželio mnogo sreće i uspjeha u narednom periodu.

Na vrh