Aktuelno

Vlada TK: Saradnja sa nevladinim sektorom

Saradnja sa nevladinim sektorom u cilju kvalitetnije iskorištenosti i promocije javnih resursa, bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra razvoja i poduzetništva Osmana Puškara, sa predsjednikom Udruženja građana „Projekt ABC“ Almirom Mustafićem.

Od nekoliko prezentiranih projekata na kojima radi ovo udruženje premijer je posebnu zainteresiranost pokazao prema ideji izrade platforme za umrežavanje univerziteta u Bosni i Hercegovini, a s ciljem njihove međusobne razmjene informacija i promocije univerzitetske ponude.

S tim u vezi premijer Gutić je izrazio podršku ovom projektu, te će u vezi sa mogućnostima njegove konkretne realizacije u narednim danima biti upriličeni razgovori sa resornim ministarstvom obrazovanja i predstavnicima Univerziteta u Tuzli.

„Realizacija ovog projekta mogla bi biti jedan od načina proaktivnijeg djelovanja univerziteta, njihove međusobne promocije, razmjene resursa i studenata, ali i njihovog približavanja budućim studentima“ rekao je premijer Gutić.

Na vrh