Vlada TK: Prijem za predstavnike KRSG Sloboda

26.04.2021. 


Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar kulture, sporta i mladih Zlatan Muratović primili su danas u posjetu predstavnike Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda. Povod za sastanak su sportski rezultati, koje su KRSG Sloboda doveli u sam vrh gimnastike u Bosni i Hercegovini i među najuspješnije klubove u regionu. Kako je istakao predsjednik Kluba Mirsad Tinjić, klub u 12 godina, koliko postoji, ima kontinuitet dobrih rezultata, te u kontinuitetu daje reprezentativke BiH u ovom sportu.

„Za relativno kratko vrijeme, za dvanaest godina, velikim trudom i zalaganjem svih, a prije svega trenera i gimnastičarki, postigli smo značajne međunarodne rezultate, imali takmičarku na Svjetskom prvenstvu, imamo reprezentativke BiH koje su se kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, a naša trenerica i jedan od osnivača kluba, Svitlana Tinjić je majstor sporta bivšeg SSSR-a i priznati međunarodni sudac“, izjavio je Tinjić.

Danas je izražena zahvalnost Vladi Tuzlanskog kantona što je prepoznala ostvarene uspjehe i postignute rezultate, te što pruža podršku radu Kluba.

Ministar Muratović je danas ukratko predstavio programe podrške za sport, koje Vlada ove godine planira realizirati, te pozvao predstavnike Kluba da, imajući u vidu ostvarene rezultate, obavezno podnesu aplikaciju.

Premijer Hodžić je, uz čestitke za prethodno ostvarene uspjehe, uputio i riječi podrške za nastupe na budućim takmičenjima.

„Lijepo je vidjeti ljude koji šire optimizam i sportsku kulturu, te koji zrače entuzijazmom. Uz takav odnos i posvećenost neminovno dolaze i sportski rezultati. Kao društvo trebamo više pažnje posvetiti bazičnim sportovima, jer su oni važni za razvoj naše djece i mladih“, kazao je premijer Hodžić.

Uz predsjednika Kluba Mirsada Tinjića, trenerice Svitlanu i Vanesu Tinjić, današnjem sastanku je prisustvovala i takmičarka Nejla Muradbegović koja se kvalificirala za nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati od 9. do 13. juna u Varni (Bugarska).

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!