Aktuelno

VLADA TK: Prijem za pobjednike takmičenja „Microsoft Office Specialist 2018“

Ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona, Slavena Vojinović, u srijedu 6.juna 2018. godine upriličila je prijem za predstavnike Elektrotehničke škole Tuzla čiji učenici su osvojili prvo odnosno drugo mjesto na IT takmičenju  „Microsoft Office Specialist 2018“organizovanom od strane Katedre za Menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Takmičenje je održano na Ekonomskom fakulteta u Sarajevu, dana 03. juna ove godine. Prijem je upriličen za Almedina Beganovića i Tarika Džambića, učenike ove škole koji su osvojili prvo odnosno drugo mjesto na navedenom takmičenju, te profesora Damira Kunosića i direktora Elektrotehničke škole Tuzla, Selmira Dadanovića.

 

Pobjednik takmičenja Almedin Beganović i osvajač drugog mjesta Tarik Džambić će imati priliku predstaviti Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom MOS takmičenju koje će biti održano u periodu od 29. jula do 1. augusta na Floridi, SAD.

 

Ministrica Vojinović je čestitala učenicima na ostvarenom uspjehu te iskazala pohvale menadžmentu i profesorima škole na pružanju podrške učenicima u ostvarenju natprosječnih rezultata. Tokom sastanku najavljena je i sprovedba programa podrške mladim osobama na području Tuzlanskog kantona koji ostvaruju natprosječne rezultate u oblasti kulture, sporta, nauke, umjetnosti i obrazovanja.

Na vrh