Sport

Vlada TK: Prijem za kickboksere sa područja Tuzlanskog kantona

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar kulture, sporta i mladih Srđan Mićanović upriličili su danas prijem za kickboksere sa područja Tuzlanskog kantona, a koji su nastupili na nedavno održanom Europskom prvenstvu za djecu, kadete i juniore u Gyor-u u Mađarskoj. Na Evropskom prvenstvu, na kojem je učestvovao 1.991 takmičar iz 39 država u 255 težinskih kategorija, reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je ukupno 14 medalja. Almin Hodžić je osvojio srebrnu medalju disciplini low kick u kategoriji do 67kg, Huso Turić bronzanu medalju u disciplini K1 do 91 kg, a Zaim Kulanić se kao mlađi junior okitio srebrnom medaljom.

Kako je tokom sastanka rečeno, postignuti rezultati rezultat su ogromnog entuzijazma, volje i želje ljudi okupljenih oko sportskih klubova i ovih sportista, a uz snažniju sistemsku podršku bi rezultati bili sigurno još i bolji.

Današnjem sastanku zbog ranije dogovorenih obaveza nije mogao prisustvovati Igor Emkić koji je na nedavno završenom Svjetskom WAKO prvenstvu u kickboksu, održanom u Zetri u Sarajevu, osvojio srebrnu medalju.

Premijer Tulumović i ministar Mićanović su čestitli sportistima na ostvarenim rezultatima, te izrazli očekivanje da rezultati na narednim takmičenjima budu još i bolji. Također, ovom prilikom su prezentirani programe podrške sportu koje Vlada planira realizirati u narednoj godini, te je istaknuto da će fokus pažnje biti usmjeren na stipendiranje sportista koji ostvaruju zapažene rezultate.

Osim takmičara današnjem prijemu su prisustvovali predstavnik KBV Flek Tom Cat, i selektor seniorske reprezentacije BiH Salko Zidžić, trener u KBS Golden team Kalesija Senad Osmanović i Senad Mujkanović menadžer KBV Flek Tom Cat.

Na vrh