Aktuelno

VLADA TK: Prijem za debatni tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli „Arguere“

Povodom osvajanja prvog mjesta na Prvom državnom univerzitetskom debatnom takmičenju, premijer Tuzlanskog kantona upriličio je prijem za dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli Izudina Hasanovića i članove debatnog tima „Arguere“.

Kako je tokom prijema istaknuto, na takmičenju, koje je održano prošle sedmice, na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru, tim predvođen vanrednom profesoricom Anitom Petrović osvojio je prvo mjesto. Posebnu težinu ovom uspjehu daje i činjenica da je član tima Faris Hasanović proglašen najboljim debatantom državnog takmičenja. Osim Farisa, u timu su još bili Jasmina Berbić, Lejla Karić i Šejla Zahirović, studenti treće godine prvog studijskog ciklusa.

Premijer Suljkanović je čestitao studentima na hvale vrijednom uspjehu, ali i dekanu i ostalim uposlenicima na Fakultetu, koji su svojim angažmanom dali doprinos ostvarenju ovog rezultata.

„Vaši rezultati najbolja su potvrda predanog i kontinuiranog rada kako studenata, tako i nastavnog i saradničkog osoblja Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Vlada Tuzlanskog kantona blagonaklono gleda na sve pozitivne rezultate i nastojat ćemo kroz naše programe podrške, prije svih u Ministarstvu kulutre, sporta i mladih, ali i kroz druge resore promovisati i valorizirati uspjehe vrijednih mladih osoba“ rekao je premijer Suljkanović.

Na vrh