Tuzlanski kanton

Vlada TK osigurala sredstva za projektovanje prve faze kampusa Univerziteta u Tuzli

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj redovnoj sjednici donijela dopune Programa rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava u 2022. godini.

Shodno tome, Vlada je odobrila 200.000 KM JU Univerzitet u Tuzli za realizaciju projektovanja prve faze kampusa.

– Imajući u vidu da je pokretanje postupka izrade projektne dokumentacije za kampus Univerziteta u Tuzli jedna od mjera koja proizilazi iz ekspozea premijera Halilagića, mi smo zajedno sa Univerzitetom u Tuzli radili na unapređenju ovog procesa. U junu je započeo proces upisa kampusa u regulacioni plan Grada Tuzla i kako nam je nezvanično saopšteno ovaj proces bi se trebao završiti u oktobru i tada univerzitet može početi s pripremom tenderske dokumentacije za projektovanje – izjavio je ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović.

U tu svrhu Vlada TK je danas odobrila 200.000 KM kako bi univerzitet, pojašnjava Omerović, mogao platiti prve obaveze u ovom procesu. Vlada TK će sukcesivno dodijeliti još 300.000 KM za ovaj proces.

Ovim je Vlada TK, kako je rečeno, ispunila još jednu, 17. od ukupno 18 mjera iz ekspozea premijera Halilagića.

Osim navedenog, Vlada je današnjom izmjenom osigurala i sredstva za opremanje Robotskog/Tehnološkog centra u JU Mješovita srednja škola Gračanica odgovarajućim mašinama i drugom opremom.


Komentari
Na vrh