Aktuelno

Vlada TK obilježila 15. maj

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona položila je cvijećena spomeniku u Ulici Armije RBiHi odala počast stradalim braniteljima BiH i Tuzle.Na ovaj način obilježena je godišnjicabitke na Brčanskoj Malti kadasu se pripadnici tadašnje JNA, vojnici i rezervisti koji su u vojnom konvoju napuštali Tuzlu sukobili sa policajcima čiji je zadatak bio da isprate izlazak kolone iz grada. Prilikom izlaska vojne kolone iz grada s vojnim naoružanjem na Brčanskoj Malti vojnici su pucali, a policajci dobili naređenje da na vatru “odgovore” vatrom. Tuzlanske patriote uspjele su odbraniti grad a 15. maj postao je jedan od najznačajnijih datuma tuzlanske historije.

Delagaciju Vlade Tuzlanskog kantona činili su ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić kao i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla Zoran Jovanović.

Nakon odavanja počasti braniteljima Tuzle na Brčanskoj Malti, ministar za boračka pitanja Kulaglić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević položili su vijence na spomen obilježlja poginulim braniocima BiH i Tuzle 1992 – 1995. na Slanoj Banji.

Na vrh