Aktuelno

Vlada TK: Kontinuitet utopljavanja javnih objekata

Realizacija projekata u sedam, većinom školskih, ustanova kojima će biti poboljšana energijska efikasnost počela je potpisivanjem ugovora sa preduzećem Niwex iz Dervente. Ugovore o radovima ukupne vrijednosti 340.000 KM potpisao je ministarprostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Elvir Rožnjaković u skladu sa Akcionim planom energijske efikasnosti javnih objekata na području Tuzlanskog kantona za 2019. godinu.

Projekti rekonstrukcije javnih objekata, za koji su danas potpisani ugovori, obuhvataju zamjenu stolarije čime će biti omogućena smanjena potrošnja energijeza grijanje i hlađenje te u konačnici zaštita životne sredine i smanjenje emisije štetnih gasova koja nastaje sagorijevanjem energenata koji se koriste za zagrijavanje prostora.

Unaprjeđenje energijske efikasnosti u zgradama Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je kao javni interes te kontinuirano nastavljarekonstrukciju javnih objekata na području TK.

Bit će zamijenjena stolarija u 5 škola među  kojima je JU OŠ „Miričina“ u Gračanici čija je ukupna vrijednost roba i radova 89.984  KM. Također će biti zamijenjena stolarija u JU OŠ Kreka Tuzla (39.721,50  KM), JU OŠ Turija Lukavac (17.881,58  KM), JU OŠ Teočak(17.982,43  KM) i JU Hemijska škola Tuzla (79.952,89  KM).

Također su potpisani ugovori o zamjeni stolarije na zgradi Skupštine Tuzlanskog kantona u vrijednosti 39.876,17  KM te na Policijskoj upravi Srebrenik gdje je planirana vrijednost radova u visini od 54.968,12  KM.

Na vrh