Vlada Tk daje podršku zdravstvenom sektoru

13.04.2021. 


Sagledavanjem svih aspekata epidemiološke situacije Koordinaciono tijelo Vlade Tuzlnaskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19 zaključilo je da će u narednom periodu sagledati mogućnosti popuštanja dijela propisanih mjera. Kao prioritet postavljeno je pokretanje „hladnog programa“ sa akcentom na dijagnostičke usluge na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla.

Zbog značajne i istaknute uloge u borbi protiv pandemije neophodno je dati podršku zdravstvenom sektoru jer je, rečeno je ovom prilikom, stanje morala kod uposlenika u silaznoj putanji.

Premda se popravlja slika kada je epidemiološka situacija na području TKna današnjem sastanku je istaknuto da je i dalje prisutno kršenje propisanih mjera.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove je u proteklih sedam dana imala pojačane aktivnosti i izvršila 275 inspekcijskih nadzora.Iako Uprava nadzor provođenja propisanih mjera, rečeno je ovom prilikom, provodi sa ograničenim brojem inspektora kontrolisan je veliki broj ugostiteljskih i drugih objekata te izdatosamo 6 prekršajnih naloga.

Prema izvještaju o aktivnostima službenika policije 2684 građana upozoreno je jer ne nosi masku a protiv dvije osobe izdati su prekršajni nalozi za nenošenje maske. Policija je u proteklih sedam dana kontrolisala 311 tržnih centara u kojima je upozorila 115 osoba koje nisu nosile masku. U vremenu trajanja ograničenja kretanja (policijski sat) policijski službenici kontrolisali su 655 osoba a njih 74 je i sankcionisano.

Prema mišljenju predstavnika UKC-a Tuzla izvjesno je smirivanje epidemiološke situacije sa akcentom da se što više smanji boravak više osoba u zatvorenom prostoru.

Sastanku su prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić,  ministar MUP-a Midhat Dobrnjić, ministar finansija Vedran Lakić, ministar zdravstva Božo Jurić, direktor Uprave policije Dževad Korman, direktor Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla Vahid Jusufović, predsjednik Upravnog odbora UKC Tuzla Zlatan Mehmedović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Amel Mehanović i savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!