Aktuelno

Vlada cijeni sve što Mehamet u svojoj humanoj misiji provodi

Analiza dosadašnje saradnje i sagledavanje mogućnosti za dodatno unaprjeđenje saradnje u budućnosti bile su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića i ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Admira Hrustanovića sa delegacijom HO Merhaet MDD, koju je predvodio predsjednik Merhameta Kenan Vrbanjac.

Ovom priliko predsjednik Vrbanjac je ukratko prezentirao  cjelokupne aktivnosti Merhameta, kao i principe na kojima počiva, te akcentirao na aktivnosti koje u posljednje vrijeme provodi u pogledu zbrinjavanja migranata koji prolaze kroz Bosnu i Hercegovinu.

„Osim Narodne kuhinje „Imaret“, putem koje svakodnevno, na 17 punktova, osiguravamo oko 2.400 obroka za ugrožene građane u Tuzlanskom kantonu, Merhamet od početka mgrantskog vala koji je zahvatio i Tuzlu i Tuzlanski kanton, nastoji da pruži neophodnu pomoć migrantima“ kazao je predsjednik Vrbanjac, akcentirajući značaj podrške koju Vlada Tuzlanskog kantona pruža Merhametu.

„Danas želimo izraziti i našu zahvalnost za dosadašnju podršku, ali i izraziti razumijevanje za sve aktivnosti koje Vlada provodi kada je u pitanju realizacija ovog projekta“, zaključio je Vrbanjac.

Premijer Tulumović i ministar Hrustanović, su izrazili lično, te razumijevanje i zahvalnost Vlade Tuzlanskog kantona za humane aktivnosti koje Merhamet provodi.

„Svakako da cijenimo sve ono što Mehamet u svojoj humanoj misiji provodi i voljni smo da, u skladu sa našim finansijskim mogućnostima, pomognemo i dodatno unaprijedimo saradnju sa ovom humanitarnom organizacijom. Ipak, preduslov za sve to jeste odgovoran odnos i nadzor nad trošenjem dodijeljenih sredstava“, rekao je premijer Tulumović izražavajući spremnost da se u narednom periodu poveća obim i intenzivira saradnja sa Merhametom i drugim humanitarnim organizacijama.

Osim predsjednika Vrbanjca, današnjem sastanku prisustvovao je i generalni sekretar HO Merhamet MDD Sidik Aždahić.

 

Na vrh