Vlada će sagledati mogućnosti da medijske radnike uvrsti među prioritetne grupe za imunizaciju

04.05.2021. 


Mogućnosti vakcinacije medijskih radnika u Tuzlanskom kantonu bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića sa predstavnicima medijskih kuća kantonalnog i lokalnog nivoa, javnog i privatnog kapitala, a koji mogu biti reprezenti ovog sektora u našem kantonu.

Premijer Hodžić je ponovio da je utvrđivanje prioriteta u procesu masovne imunizacije u ingerencijama federalnih institucija, te da Vlada Tuzlanskog kantona u tom dijelu ima veoma skučene mogućnosti.

„Ipak, imajući u vidu djelatnost i način rada, ali i odgovornost koju nose medijski radnici, želimo pokušati iznaći određena rješenja kako bismo imunizirali uposlenike u medijima, barem one koji su svakodnevno na terenu i koji su izloženi brojnim kontaktima“, rekao je premijer Hodžić.

Direktorica marketinga i promocije RTV Slon Albina Vicković, je u ime svih medija izrazila zahvalnost premijeru Hodžiću za interes i iskazanu volju da pomogne medijima.

„Do sada niko medije nije  pozvao da pita kako se snalazimo i kako sastavljamo kraj s krajem. Ovo je prvi sastanak na koji smo pozvani i gdje je neko izrazio spremnost i volju da pokuša pomoći i na tome smo zahvalni premijeru Hodžiću“, kazala je Vicković.

U ime Radio televizije Slon, kao predstavnika medija u privatnom vlasništvu današnjem sastanku je uz Albinu Vicković prisustvovao i glavni i odgovorni urednik Damir Đapo. Predstavnici lokalnih i kantonalnog medija u javnom vlasništvu danas su bili direktori RTV7 Jasna Kapetanović i RTV TK Kasim Softić.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!