Sport

Vitezovi iz Ljubača organizirali Prvi Božićni turnir u pojedinačnom kuglanju

U zimskoj pauzi Premijer lige BiH Kuglački klub „Zrinski“ Bistarac – Ljubače je 28.12.2019. godine (subota) u sportskoj dvorani Lukavac organizirao Prvi Božićni turnir u pojedinačnom kuglanju, na kojemu su pored domaćina još nastupili: KK „Rad“ iz Brčkog, KK „Osa – Galax“ iz Bijeljine i KK „Obrtnik“ iz Slavonskog Broda, R. Hrvatska, zbog čega možemo reći da je turnir međunarodnog karaktera.

Najbolji među najboljim kuglačima je bio iskusni Ivica Stjepić član KK „Zrinski“ Bistarac – Ljubače sa oborenih 573 čunjeva (konusa), drugo mjesto je pripalo Draženu Kovačeviću također član domaće ekipe sa 573, dok je treće mjesto osvojio Milan Lazić KK „Rad“ Brčko 569 oborenih čunjeva.

Povratkom u Premijer ligu BiH KK „Zrinski“ Bistarac – Ljubače je nakon prvog dijela prvenstva osvojio 15 bodova u odigranih 11 kola što je i zadovoljavajući učinak s obzirom na okolnosti u kojima se klub nalazi, mada im je i pored toga prevashodan cilj opstanak u ligi najboljih kuglača BiH.

Naš je cilj Premijer liga BiH, skromno ističe predsjednik KK „Zrinski“ Bistarac – Ljubače Božo Stjepić te dodaje:

                „Ovaj Prvi Božićni turnir u kuglanju nam je bila dobra priprema za proljetni dio prvenstva koji počinje 19.01.2020, dok nam je cilj sa ovim igračkim kadrom izboriti opstanak u Premijer ligi BiH, što optimalno možemo. Za narednu sezonu ćemo nastojati pomladiti ekipu kroz školu kuglanja, na čemu već ozbiljno radimo“ Zaključuje Stjepić.

Završetkom turnira domaćin, organizator Prvog Božićnog turnira u pojedinačnom kuglanju KK „Zrinski“ Bistarac – Ljubače je u prostorijama kluba u Ljubačama podijelio zahvalnice, plakete i pokale zaslužnima, iskreno se nadajući da će ih u narednom periodu biti više koji će prepoznati njihov trud, dok će im se oni odužiti sjajnim igrama i pobjedama u kuglačkim dvoranama.

KK „Zrinski“ Bistarac – Ljubače je do skora bio uzoran, ne samo Premijer ligaš, nego i na europskoj sceni, zbog čega stručni stožer ozbiljno radi vratiti mu slavu, što nam daje za pravo da ćemo ubrzo ponovo gledati atraktivnu igru „vitezova iz Ljubača“ i radovati se njihovim pobjedama.   

 

Anto Šimić Čiko

Na vrh