Aktuelno

Više stotina Tuzlaka uživalo u prvoj noći VinoSalisa

Večeras je u Hotelu Tuzla održano prvo veče Festivala vina, prateće opreme i gastronomije Vinosalis 2018. Više stotina Tuzlaka ali i posjetilaca iz cijele sjeveroistočne Bosne, uživalo je u najboljim probranim vinima iz cijeloga svijeta, te raznim gastronomskim delicijama.

Posebna zanimljivost prvog VinoSalisa je specijal „Okusi Hercegovine“ gdje su posjetioci imali priliku uživati u najboljem „iću i piću“ koje nude vinarije, sirane i mesne industrije iz ovoga dijela BiH. Zanimljivo je i to da je po prvi put u BiH na ovom Festivalu predstavljen dio sajamske opreme za vinske festivale Easy Cooler  i Vacu Vin, koja je standardni dio opreme svih vodećih svjetskih festivala.

Na Festivalu se inače predstavlja 46 vinskih kuća sa 540 vinskih etiketa, 7 sirana, 5 mesnih industrija, 6 proizvođača prateće opreme i 2 vrhunska proizvođača maslinovog ulja.

U srijedu, 20.6. dešavanja na Festivalu počinju sa vinskim radionicama koje vodi g-din Siniša Lasan jedan od vodećih sommeliera u našoj regiji. Lasan će na radionicama predstaviti najbolje Žilavke (berba 2017), Crne sorte Hercegovine te Međimursko osvježenje.

Izložbeni dio drugoga dana VinoSalisa počinje u 18 sati a zatvaranje Festivala je u  22h.

Na vrh