Business

VinoSalis: Tuzla postaje istaknuto mjesto na vinskoj karti regiona

u brojkama

 

Još je dvadeset dana ostalo do početka najvećeg ovogodišnjeg skupa ljubitelja vina , Festivala vina, prateće opreme i gastronomije VinoSalis koji se održava u Tuzli 19. i 20. 6. 2018 godine.
Hotel Tuzla će dva dana biti domaćin ovom spoju promocije i kontakta, ljudi koji se bave i „žive“ vino. Ovo će ujedno biti i jedinstvena prilika za promociju mladih vina (Berba 2017) pred nastupajuću sezonu, a predstaviće se i dio sajamske opreme za vinske festivale EASY COOLER koja je standardni dio opreme svih vodećih svjetskih festivala.
Posebna zanimljivost ovog prvog Festivala VinoSalis je specijal „Okusi Hercegovine“ pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, gdje će posjetioci na jednom mjestu imati priliku probati sve što Hercegovina nudi kada su u pitanju vina, sirevi, maslinova ulja, pršuti i sl.
Na ovogodišnjem VinoSalisu svoje proizvode predstaviće 46 vinskih kuća sa 540 vinskih etiketa, 7 sirana, 5 mesnih industrija, 6 proizvođača prateće opreme i 2 vrhunska proizvođača maslinovog ulja.
Organizatori najavljuju jedan drugačiji Festival od manifestacija sličnog tipa, pa će tako i vodeći regionalni somelijer Siniša Lasan održati posebne radionice na kojima će predstaviti najbolja vina iz Hercegovine i Međumurja.
Sve ovo je sasvim dovoljno razloga da se vidimo u Tuzli 19. i 20. juna.
Više informacija o Festivalu saznajte na http://www.vinosalis.ba/
Na vrh