Business

VinoSalis opravdao očekivanja: Osim uživanja u vinu i delicijama sklopljeni i brojni poslovni kontakti

Nakon dva dana dešavanja sinoć je u Hotelu Tuzla završen prvi Festival vina, prateće opreme i gastronomije VinoSalis 2018. Više stotina posjetilaca u ova dva dana imalo je priliku uživati u probranim vinima iz cijeloga svijeta i posebno odabranim gastronomskim delicijama.

Osim izložbenog dijela VinoSalis je ponudio i jedinstvenu uslugu svojim izlagačima spojivši ih sa većinom bitnijih ugostiteljskih djelantnika i distributera sa područja sjeveroistočne Bosne. Ovakav način komunacije posebno se svidio vinarima, koji po završetku Festivala nisu mogli skriti svoje oduševljenje:

  • Redovan sam učesnik svih sličnih dešavanja u regionu, ali ovo što sam doživio u Tuzli i broj kvalitetnih kontakata koji sam ostvario do sada nisam imao – rekao nam je Josip Joco Tolj iz Podruma Tolj.

Prethodna dva dana Tuzlu su zbog Festivala namjenski posjetili ljudi iz Brčkog, Doboja, Sarajeva, Banja Luke, Zvornika, Bijeljine … te iz svih gradova sa područja Tuzlanskog kantona.

Izuzetno posjećene su bile i vinske radionice u okviru VinoSalisa, koje je održao vrhunski sommelier g-din Siniša Lasan. Na ovim radionicama on je predstavio Žilavku (berba 2017), Crna vina Hercegovine te vina koja nam dolaze iz Međimurja. Ovo je bila jedinstvena prilika za zainteresovane da kušaju ta vina te razmijene iskustva sa najboljim sommelierom na Balkanu.

VinoSalis 2018 je završen, ali pripreme za novi Festival su već počele, rekli su nam organizatori iz kompanije „Rare & Pure“ doo iz Tuzle.

Na vrh