Tuzla

Vijećnica Platforme za progres u GV Tuzla predložila Mirzu Mustafagića za priznanje Tuzlanska lenta

– Zbog njegovog humanog i aktivističkog doprinosa za svoju lokalnu zajednicu, sugrađanke i sugrađane u pravovremenom roku, priložila sam:
📌Inicijativu za dodjelu priznanje Tuzlanska lenta našem Mirza Mustafagic!
Inicijativa je prošla na Komisiji za izbor i odlikovanja, Kolegiju Gradskog vijeća i još se čeka potvrda Gradskog vijeća na sjednici u četvrtak. Obzirom da Mirzu smatram zaslužnim ovim priznanjem, vjerujem i nadam se da će i ostale kolegice i kolege imati sluha za istu, te da će znati, pa makar i ovako simbolično zahvaliti se Mirzi na njegovom doprinosu našoj zajednici.
“Na sjednici održanoj 13.3.2024. godine Komisija za odlikovanja i priznanja je, u skladu sa članom 27. Odluke izvršila vrednovanje i ocjenjivanje svih elmenata u pristiglim prijedlozima, nakon čega je jednoglasno utvrdila prijedlog da se: Priznanje Tuzlanska lenta u povodu obilježavanja 15. maja dodijeli Mirzi Mustafagiću, uz obrazloženje dato od strane predlagača (Selma Ćatibušić, vijećnica Platforme za progres).
Na sjednici održanoj 17.4.2024. godine Komisija za odlikovanja i priznanja utvrdila je tekst prijedloga Odluke o dodjeli javnih priznanja u 2024. godini, i isti je dostavila Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje i usvajanje.”
Ukratko o Mirzi:
“Priznanje Tuzlanska lenta u povodu obilježavanja 15. maja dodjeljuje se MIRZI MUSTAFAGIĆU iz sljedećih razloga:
Mirza Mustafagić je inicijator humanitarne akcije „I ti možeš biti ta osoba“ koja je prikupila oko 300 hiljada konvertibilnih maraka za rekonstrukciju i unapređenje rada Onkološko-hematološkog odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. U akciju su se uključili brojni naši građani, te gradonačelnici gradova Sarajevo, Tuzla, Lukavac, Gračanica, brojna prava lica, uspješni privatnici i mnogi drugi. Prema navodima televizije Hayat „tuzlanski influenser i pravnik Mirza Mustafagić srušio je preko noći predrasude o najmodernijem poslu današnjice. Uspio je ujediniti Bosance i Hercegovce – u dobru“.
Prije te akcije, Mirza je svoj položaj na društvenim mrežama iskoristio za promociju vjerovatno najslađe prodavnice u našem gradu, prodavnice „COOL čarape“, čiji vlasnici imaju djecu koje se liječe u Turskoj i to upravo od prodaje tih čarapa. Već sutradan se red stvorio ispred navedene prodavnice i kroz pari sati ista je bila „opustošena“. I dan danas navedena prodavnica je posjećenija nego ranije. U nju organizovano dolaze školski razdredi, članovi sportskih klubova i drugi.
Mirza Mustafagić je pokazao šta znači stvarni građanski aktivizam koji je u konačnici imao rezultat. Svoj uticaj na društvenim mrežama i veliki broj pratilaca na istim iskoristio je za filantropsko djelovanje i empirijsku pomoć onima kojima je ona zaista potrebna. Pokrenuo je dobre ljude na djelovanje i akciju. Mirza Mustafagić je dobar primjer aktivističkog, građanskog djelovanja za lokalnu zajednicu i njene građane i građanke.”
S poštovanjem,
Selma Ćatibušić – Predsjednica Kluba vijećnica Platforma za progres – Tuzla

Na vrh