Glas Tuzlaka

Vi pišete: U šta se ovo Tuzla pretvara? Korzo se pretvorilo u seosku kasabu!

Na naš redakcijski mail (info@boljatuzla.ba) dobili smo ovaj “vapaj” našeg zabrinutog sugrađanina koji prenosimo u cijelosti …

 

Poštovana redakcijo, vaš sam vijerni čitalac već dugo godina i uživam u svemu lijepom što objavljujete o našoj prelijepoj Tuzli i dešavanjima u našem gradu. Rođeni sam tuzlak i posljednje dvije sedmice sam jako ogorčen i sramota me proći kroz naše korzo koje se pretvorilo u seosku kasabu! Molim vas da se nešto poduzme i da se u najmanju ruku naprave neki protesti da se zaustavi ovaj vašer po korzu!

 

I sam slušam privatno folk muziku i nemam protiv te muzike ništa, ali ovaj seljakluk koji se svaku noć pušta iz gotovo svih nargila barova (gotovo ni jedan vlasnik tog objekta nije iz Tuzle) je van svake pameti. Žena od sultana grmi gotovo iz svakog objekta sinoć! Nije sporna ni žena od sultana nego je sporno što to prevazilazi svaku normu glasnoće i utiče na prolaznike kao i na turiste kojih je eto malo ali očigledno po njihovim licima se vidi da se čude i zgražavaju na repertoare naših nargila barova po gradu. Ezan sa čaršijske džamije i tekst lomi me, je*i me zavedi me ni pod razno ne idu zajedno! Druga stvar koja je problem navedenih je ta da više ne možeš ni da prođeš centrom jer su bašte i stolovi toliko po ulici da moraš čak i da zamoliš da ti se ustupi prolazak! Osim toga moraš da paziš da dok konobar raspuhuje žar fenom na sred ulice ili ga nosi sve tako ne prospe po tebi!

 

Šta rade nadležni! U šta se pretvara Tuzla? Je li korzo postalo Čevljanovići jer ako jest da krenemo gradom šetat i krave, konje, koze? Ima li smisla više sve to?

 

(ime i prezime poznati redakciji)


Komentari
Na vrh