Lični stav

Vi pišete – Šefik Hukić: Uskoro protesti građana G. Tuzle zbog problema sa snabdijevanjem vodom

Uskoro bi se rukovodstvo MZ Gornja Tuzla i JP.đ Šumarija mogli suočiti sa velikim protestom građana gornjeg dijela Gornje Tuzle njih 70 koji koriste vodu i koji su priključeni na stari gornjotuzlanski vodovod.

 

Na ime ovih dana JP Šumarija ponovo ugnjetava gornjotuzlake prekidom i uništavanjem vodovoda tako da su građani ogorčeni na rukovodstvo MZ Gornja Tuzla koji baš nisu aktivni da zaštite svoje građane na proteste će biti pozvana i udruženja eko zeleni grada Tuzla i TK.

A javno preduzeće JP Šumariju pozivamo da se kao “uljezi” na području ove MZ ponašaju uljudno i da sarađuju sa predstavnicima vodovoda.

Mi sigurno kada odemo tamo odakle oni dolaze nećemo se ponašati tako uništavajući njihove prirodne blagodati. Građani Gornje Tuzle su bez vode ostali 4 dana, a oni nisu ni prstom makli da otklone kvarove koje su sami napravili.

 

Na proteste koji se pominju, biće pozvata sva sredstva informisanja radio i televizijske kuće.

 

Rukovodstvo MZ Gornja Tuzla i JP Šumarija će biti odgovorni u narodnom periodu ukoliko građani koji koriste vodu iz vodovoda Gornja Tuzla budu dobivali loš kvalitet vode. A o datumu protesta će odlučiti uprava vodovoda Gornja Tuzla.

Služba za informisanje vodovoda H Š


Komentari
Na vrh