Lični stav

VI PIŠETE – Omer Berbić: Demant Povodom linča Srbijanskih medija radi učešća na protestima

Poštovani,

Želim da napišem demant Srbijanskim huškačima, tzv. Medijima (jer me oni neće objaviti) koji su moje učešće na protestima u Srbiji iskoristili za salvu fašističko-rasističkih uvreda i insinuacija. (alo.rs, informer.rs, republika.rs)

Ovakva neprimjerena medijska hajka samo zbog činjenice da sam Tuzlak i Bosanac se mogla samo vidjeti u Njemačkoj u Gebelsovom periodu. Sramotni medijski spinovi koji su me bez bilo kakve argumentacije stavili u kontekst „prebijanja poštenih radnika” te „rušenja po Beogradu” su upravo razlog održavanja ovih masovnih protesta, u Srbiji najvećih nakon vremena Miloševića.

Hvala vama što pokazujete šta boli vaše urednike i političke mecene, to jeste građanski region bez mržnje i krvi. Ja ovim putem želim da se zahvalim svim normalnim ljudima koji su prihvatili moju iskrenu poruku, i poručujem vam opet se vidimo na protestima!

U Beogradu na protestima sam bio u svojstvu građanina koji podržava slobodu i demokratsku regiju jer sloboda i demokratija nemaju granica.

Jak region znači mir, a jakog regiona nema bez osnovnih ljudskih sloboda.

Lijep pozdrav,

Berbić Omer.

https://www.alo.rs/vesti/politika/pogledajte-odakle-dilas-i-jeremic-dovlace-ljude-na-proteste-da-prebijaju-postene-radnike-foto/213695/vest

https://informer.rs/vesti/politika/422101/tuga-opozicije-dosli-bosnjaci-albanci-hrvati-protestu-nikad-manje-ljudi

https://www.republika.rs/vesti/srbija/118882/vukadinovic-optuzuje-lideri-szs-nestali-protesta-vam-nije-hladno

Na vrh