Lični stav

Vi pišete: Mirza Šehanović – TURISTIČKI “VAUČERI” U FBIH ili MANIPULACIJA STOKOM SITNOG ZUBA

Još jednom smo pali na ispitu inteligencije. Nije to onaj zahtjevni ispit koji možete naći u organizaciji “Mensa”, nego najobičniji test koji bi nas barem malo izdigao iznad mongoloida.

 

Prije svega, želim da naglasim da su svih 2 miliona KM ( 2.000.000,00 KM) dobile tri agencije i, gle čuda, sve tri su iz Sarajeva. Nemam ništa protiv glavnog grada naše države, ali život bi trebao da se odvija i na drugim prostorima unutar ove naše divne, unesrećene BiH.
Dodatnu mrlju na cijelu priču baca činjenica da su i prije objave samog tendera, čarobnjaci koji drže palicu vlasti u javnost izašli s dva od tri imena gdje ćemo “kao moći” iskoristiti “vaučere”.
Vaučeri su pod navodnicima, jer tu nema niti “V” od vaučera. Sad se vraćamo na početak teksta i onaj test inteligencije, jer zamislite kolikim ovcama oni nas smatraju, kad nam prodaju maglu da smo ustvari mi dobili vaučere, a oni su uplatili na tri adrese po šejtanskih 666 hiljada KM.
Kod nas nisu obični šejtani, nego oni supersposobni, koji uspiju fakultet završiti preko vikenda.
Gdje je kvaka i poenta cijele priče?
Da bi dobri, prepošteni, napaćeni građanin ove izmorene i iscjeđene države (entitet FBiH je konkretno u pitanju) ostvario pravo na taj famozni popust od 200 KM prilikom rezervacije LJETNJEG ODMORA (samo u BiH ljeto počinje 08.08. jer mi inače kasnimo u svemu), paket aranžman na jednoj od tri turističke platforme:
citydeal.ba,
ekupon.ba,
odmoriubih.ba
treba da bude u minimalnoj vrijednosti u iznosu od 250 KM. Tom imaginarnom idejom, korisnik bi uplatio 50 KM za taj paket, a preostalih 200 KM je dio projekta.
Svaka od tri navedene agencije je dobila po 3333 “vaučera” koji su na raspolaganju naivnim građanima FBiH.
Da bih uopšte mogao pisati na ovu temu, trebao sam se potruditi, pa među prvima posjetiti sve tri ponuđene platforme, što sam i učinio.
I naravno, kakva država, takve i platforme.
Bilo je za očekivati da će ponude u FBiH (jer samo se u okviru Federacije može iskoristiti ponuda) biti ili do 249 KM, tako da nisu obuhvaćene ovim projektom ili će biti bezobrazno skupe, gdje biste ponudu debelo preplatili i sa tim famoznim “umanjenim” iznosom od 200 KM.
Pošto smo mi u BiH korak nazad u evoluciji, tako nam je i tehnologija stara i zatucana.
Prijavio sam se kad su u ponudi jedne platforme preostali svi vaučeri (svih 3333 vaučera), ali kad ukucate bilo koju ponudu od rijetkih koje su obuhvaćene programom, konstantno izbacuje ERROR (grešku).
To je, pretpostavljam, prostor i vrijeme za manipulaciju, gdje će “vuk pojesti magarca”.
Tri platforme koje su dobile kvalitetan podsticaj od po 666.666,66 KM, uopšte se nisu potrudile da svoju ponudu obogate, osokoljene tim podsticajem, što meni kao laiku daje za pravo da posumnjam da su te platforme ustvari male mašine za pranje rublja ( ili čega već).
Molio bih da, ukoliko se slažete s mojim tekstom i fotografijama koje sam priložio kao dokaz, isti podijelite, a sve u cilju da stignu do vlasnika turističkih platformi ( čak i do vlastodržaca), jer ja, Mirza Šehanović iz Tuzle, imam jednu želju koju bih volio da mi omoguće:
Koliko se razumijem u geografiju/ zemljopis, najviši vrh u FBiH je Pločno na planini Čvrsnici (općina Posušje).
Postoje dva viš(lj)a vrha u BiH, a to su Maglić i Volujak, ali pripadaju Republici Srpskoj.
Volio bih, ako je ikako moguće, da mi jedna od tri odabrane platforme omogući jednodnevni izlet na Čvrsnicu po cijeni od 250 KM.
Imam neodoljivu želju da odem na najviši vrh FBiH i da se kvalitetno ispovraćam. Uredno ću platiti 50 KM i troškove prijevoza, samo da barem malo olakšam dušu.
Možda i jesam ovca, ali nisam ovan predvodnik, sa zvonom oko vrata.
Na vrh