Vijesti

Vesela dječija klinika – Kada kažeš klovn pomisliš na smijeh

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i neprofitna organizacija Tuzlanska Amica zajedničkim snagama organizovali su posjetu Kliniki za dječije bolesti UKC Tuzla, a s njima u posjeti bila i grupa ljudi iz Forlija, Italija, koji se bave klovnovskom terapijom, a djeluju pod nazivom Vivamo in positive/Živimo pozitivno.
Ovo veselo druženje imalo je jedan veliki cilj: pronaći velike dječije osmijehe i pomoći im da se “rode”.

 

klovnovi 2
Poseban fokus je stavljen na Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i Ambulantu za hematologiju i onkologiju gdje su se klovnovi potrudili usrećiti naše najveće heroje, odnosno djecu koja su oboljela od raka i koja prolaze teško i zahtjevno bolničko liječenje, uljepšati im boravak na Odjeljenju i stvoriti pozitivne uspomene na bolnicu.

 

klovnovi 3
Klovnovi iz Forlija i predstavnici obje organizacije su naišli na uzbuđenje, osmijehe, radoznalost i sreću hrabrih mališana sa svih odjeljenja. Mnogo oduševljenja je izazvala mala predstava koju su izveli naši prijatelji iz Italije, kako to samo klovnovi mogu i umiju nasmijati i razveseliti. Još veće oduševljenje su izazvele životinje pravljene od balona na licu mjesta. Djeca su iznosila svoje zahtjeve i želje, a svi su se zajedno potrudili da budu ispunjeni svi do zadnjeg. Danas je Klinika za dječije bolesti bila ispunjena osmijesima, radošću i veseljem. Pozitivna energija je bila sveprisutna i prštilo je sve od dječije radosti.

 

klovnovi 4
“Svi zajedno imali smo danas jedan cilj, a to je izmamiti osmijehe što više djece. S ponosom mogu reći da smo ispunili cilj i uživali u najljepšem zvuku na svijetu, zvuku dječijeg kikota. Veliko hvala dragim prijateljima iz Tuzlanske Amice i Vivamo in positivo što su nas uključili u ovako divnu priču o sreći i osmijehu. Hvala i Dječijoj klinici što su uvijek na strani djece i što su bili divni domaćini te što su prepoznali da je dječiji osmijeh jedino bitan.”, rekla je koordinatorica Udruženja Srce za djecu.


Komentari
Na vrh