Aktuelno

„Veoma je važno da svi ovu situaciju shvatimo krajnje ozbiljno“

S ciljem upoznavanja sa jučerašnjom odlukom Vlade FBiH i Odlukom o proglašenju stanja nesreće pojavom korona virusa na području FBiH, kao i pratećim odlukama, mjerama i aktivnostima koje se naložene u cilju suzbijanja zaraze korona virusom, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je upriličio sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina sa područja našeg kantona.

Premijer Tulumović i ministrica zdravstva Dajana Čolić su predstavnike lokalnih zajednica upoznali i sa jučerašnjim naredbama Kantonalnog kriznog štaba, kao i mjerama koje je neophodno provesti, a kako bi se prevenirala ili odgodila pojava zaraze koronavirusom u Tuzlanskom kantonu.

Također, ovo je bila prilika da i načelnici prezentiraju informacije o lokalnim specifičnostima i posebnim mjerama koje se realiziraju na području gradova i općina, a sve s ciljem harmonizacije mjera i aktivnosti.

Premijer i Ministrica su danas podcrtali neophodnost pridržavanja i provedbe predviđenih mjera, te su zatražili da lokalni nivoi, putem svoje infrastrukture pomognu realizaciju aktivnosti koje je naložio Kantonalni krizni štab.

„Sve naložene mjere u cilju su zdravlja i sigurnosti svih građana i veoma je važno da svi ovu situaciju shvatimo krajnje ozbiljno, te da se pridržavamo onoga što su preporuke i naredbe Štaba“, akcentirali su na kraju sastanka premijer Tulumović i ministrica Čolić.

Na vrh