Zabava

Veliko filmsko finale je pred nama – „NOĆ VJEŠTICA – KRAJ” u kinima od 13. oktobra

KRAJ SAGE KOJI SMO ČEKALI 45 GODINA

Horor film “NOĆ VJEŠTICA – KRAJ” (HALLOWEEN ENDS) od četvrtka 13. oktobra stiže na redovni repertoar naših kina. Budite svjedoci kraja priče uz koju su rasle generacije fanova i koja s razlogom predstavlja jednu od najuspješnijih franšiza svih vremena.

Nakon 45 godina, najcjenjenija i najpoštovanija horor franšiza u historiji filma dostiže svoj epski, zastrašujući kraj, dok se Laurie Strode po posljednji put susreće sa samim otjelotvorenjem zla, Michaelom Myersom, u finalnoj borbi, kakva do sada još nije viđena na velikom platnu. Samo jedno od njih će preživjeti.

Glumačka legenda Jamie Lee Curtis posljednji put vraća se ulozi koja je lansirala njenu karijeru, Laurie Strode, prvoj “posljednjoj djevojci” horora. Curtis  tumači ovaj lik više od četiri decenije, što je jedan od najdužih odnosa glumac-lik u historiji filma. Kad je franšiza obnovljena 2018. godine, film Noć vještica oborio je rekorde na kino blagajnama, postao poglavlje sa najvećom zaradom u franšizi i postavio novi rekord kada je u pitanju najbolje otvaranje za horor film u kome glumi žena.

Četiri godine nakon prethodnog ubistva za Noć vještica, Laurie živi sa svojom unukom Alison i završava pisanje svojih memoara. Michael Myers nije viđen od tada. Laurie, nakon što je dozvolila duhu Michaela Myersa da upravlja njenom stvarnošću, odlučila je da se oslobodi straha i bijesa i da prigrli svoj život. Ali, kada je mladić Kori Kaningem optužen da je ubio dječaka koga je čuvao, to izaziva lanac nasilja i užasa koji će natjerati Laurie da se, jednom zauvijek, konačno suoči sa zlom koje ne može da kontroliše.Glumačka legenda Jamie Lee Curtis, poslednji put vraća se ulozi koja je lansirala njenu karijeru, Laurie Strode, prvoj „poslednjoj devojci” horora. Curtis tumači ovaj lik više od četiri decenije, što je jedan od najdužih odnosa glumac-lik u istoriji filma. Kad je franšiza obnovljena 2018. godine, film Noć veštica oborio je rekorde na bioskopskim blagajnama, postao poglavlje sa najvećom zaradom u franšizi i postavio novi rekord kada je u pitanju najbolje otvaranje za horor film u kome glumi žena.

 

Na vrh