Sport

Veliki uspjeh mladih košarkaša KK Dragons Tuzla: Tri medalje na tri Final foura Lige mladih KSTK

Nakon što su plasiranjem na Final four turnire Lige mladih Košarkaškog saveza Tuzlanskog kantona u sve tri kategorije već osvarili zacrtane ciljeve za ovu sezonu, KK Dragons Tuzla su nastavili sa dobrim igrama i ostvarili odlične rezultate na sva tri turnira koji su odigrani proteklih vikenda, osvojivši dvije srebrene i jednu bronzanu medalju.

Prvi su na parket Mejdana izašli pioniri predvođeni trenerom Eldarom Kavgićem. U polufinalnoj utakmici su uspjeli pobjediti vršnjake iz KK Silver Kings Srebrenik i po prvi put se plasirati u finale. OKK Sloboda je ipak u finalu bila prejaka pa se se najmlađi Dragonsi okitili srebrenim medaljama ostvarivši tako najbolji rezultat do sada. Trenera Kavgića posebno raduje činjenica da se u ekipi nalazi i dosta mlađih pionira koji će i sljedeće sezone imati pravo nastupa u ovoj kategoriji. U najbolju petorku turnira je izabran Haris Nukić što je upotpunilo ukupni uspjeh ove generacije Dragonsa.

Već sljedeći vikend se nastavilo takmičenje kada su najbolji kadeti lige odigrali svoje utakmice. KK Dragons su u polufinalu poraženi od gradskog rivala KK Lions ali je trener Goran Jurčenko odlično spremio ekipu za utakmicu za 3. mjesto gdje su Dragonsi uspjeli pobjediti ekipu KK Gračanica i tako osvojiti novu, ovaj puta bronzanu medalju. Veliko iskustvo trenera i borbenost ekipe su bili presudni za ovaj ostvareni uspjeh. Kapiten ekipe Bakir Duman je izabran u najbolju petorku turnira.

Posljednji vikend je bio rezervisan za juniore a trener Mirza Numanović je sa svojom juniorskom ekipom Dragonsa nastavio sa odličnim rezultatima. Polufinale je donijelo do samog kraja neizvjesnu utakmicu u kojoj su se ekipe Dragonsa i Gračanice cijelo vrijeme smjenjivale u vodstvu a na kraju je više koncentracije imala ekipa KK Dragons, koja je na taj način došla do novog finala. U finalnoj utakmici OKK Sloboda je bila bolja tako da su juniori KK Dragons osvojili novu srebrenu medalju za svoj klub. Opet su Dragonsi imali i predstavnika u najboljoj petorci turnira, a to je ovaj put bio Adi Ferhatbegović.

Juniorskim turnirom je završena sezona 2023/24 Lige mladih KSTK a dvije srebrene i jedna bronzana medalja sa tri odigrana F4 turnira je zaista sjajan rezultat i svojevrstan poklon za 10. godišnjicu koju KK Dragons Tuzla ove godine proslavlja.

Sve selekcije Dragonsa su nakon uspješne sezone u Ligi mladih KSTK nastavile sa napornim treninzima i prijateljskim utakmicama, kako bi se što bolje pripremili za predstojeće nastupe u slijedećem krugu takmičenja gdje će se selekcije pionira i juniora boriti za plasman na finalne turnire Košarkaškog saveza BiH.

Na kraju, ono što bi trebalo da raduje sve ljubitelje košarke je da su sva tri F4 turnira bila izuzetno kvalitetna a sve utakmice su imale odličnu posjećenost i atmosferu na kojoj bi pozavidile i mnoge seniorske ekipe.

KK Dragons

Na vrh