Sport

Veliki uspijeh takmičarki KGRS “Sloboda” na Državnom prvenstvu BiH u ritmičkoj gimnastici

Prošlog vikenda 22.-23.02.2020. u sportskoj dvorani „Amel Bečković“ Vogošča je održano  Državno prvenstvo Bosne i Herzegovine u ritmičkoj gimnastici.

Na prvenstvu je učestvovalo 500 gimnastičarki iz 12 klubova, KRG Viktorija, GK Olimp, KRSG Sloboda, KRSG Olimpik, KRG Arabesque, GK Tuzla, KRG Pirueta, KRG Bubamara, KRG Allegro, KRG Visoko, KRG Čelik i KRG Takt koji su se takmičili u Grupnim i Individualnim vježbama.

Zbog regularnosti i nepristrasnosti suđenja GSBIH je angažovao strane FIG Brevet sutkinje koje su maksimalno korektno i profesionalno obavile svoj posao.

Klub ritmičko-sportske gimnastike „Sloboda“ je bio najuspješniji na Državnom prvenstvu sa 5 Državnih prvaka u različitim kategorijama i osvojenih 26 medalja u „A“ programu od kojih 14 zlatnih, 9 srebrenih i 3 bronzane medalje.

 

0 Irma Jukic - prvo mjesto

Državni prvaci po kategorijama  „A“ program.

  1. 1. SARA MURADBEGOVIĆ – Apsolutni Državni prvak sa osvojene 4 zlatne medalje po rekvizitima u kategoriji- MLAĐI KADETI

– Amna Selimović  2. mjesto sa osvojene 4 srebrene medalje po rekvizitima- MLAĐI KADETI

  1. 2. ESMA HUSKANOVIĆ – Apsolutni Državni prvak sa osvojene 4 zlatne medalje po rekvizitima u kategoriji- KADETI

– Zuhra Tufekčić 2. mjesto sa osvojene 2 srebrene i 1 bronzana medalja – KADETI

  1. 3. ELENA LONČAR– Apsolutni Državni prvak sa osvojene 4 zlatne medalje po rekvizitima u kategoriji – PRE-JUNIOR
  2. 4. IRMA JUKIĆ – Državni prvak u vježbi sa trakom kategorija JUNIOR.

Medalje: 1 zlatna, 2 bronzane.

  1. AMILA BEĆIROVIĆ – Državni prvak u vježbi sa vijačom kategorija JUNIOR

Medalje: 1 zlatna i 3 srebrene.

 

1 Amila Becirovic- prvo mjesto

U programu „B“ i „B Light“ za KRSG Slobodu su učestvovale gimnastičarke Lana Petric sa osvojene 2 bronzane medalje, Ema Đulbić sa osvojenom srebrenom medaljom, Emina Kalić sa osvojenom zlatnom medaljom, Nadija Hadžibegić sa osvojenom srebrenom medaljom i Lana Čustendil koja je osvojila 6 mjesto.

„Ovo je za naš klub izvanredan uspjeh, jer na jednom Državnom prvenstvu „dobiti“ pet Državnih prvaka je za svaku pohvalu. Još jednom se dokazalo da uspjeh ne dolazi preko noći , nego je to kontinuirani rad i želja da se napreduje u svakom pogledu. Naše gimnastičarke iz „A“ programa zaista vrijedno i naporno rade, treniraju svaki dan 3-4 sata i kruna svega je i ovaj naš uspjeh na Državnom prvenstvu. Još jednom čestitam mojim gimnastičarkama na ovom velikom uspjehu i nadam se da će im ovo biti jak motiv da još više rade i napreduju“  rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

 

Na vrh