Kult(ura)

Veliki povratak Azre Husarkić: Bosanska pjevačica očarala žiri Zvezda Granda, svi se otimali oko nje

Azra Husarkić, mlada pjevačica iz Tuzle prije par godina se takmičila u “Zvezdama Granda” i takmičenje je napustila u predfinalnoj fazi. Ove godine ona je ponovo zablistala na sceni ovog najpopularnijeg takmičenja mladih talenata na Balkanu.

Azra Husarkić izašla je na scenu u elegantnoj haljini i odmah samouvjereno pustila raskošni glas. Ona je odlučila da se predstavi pjesmama “Mojoj majci” Hanke Paldum i “Jedini čovek bio si za mene” Branke Stanarčić. Glasove je počela da dobija još u prvoj pjesmi, a nakon što je otpjevala i drugu numeru svjetjelo je svih sedam tastera, po prvi put od ove sezone.

Svi članovi žirija su potvrdili svoj taster, a Popović im je dao zadatak da za 30 sekundi pokušaju da privole takmičarku i dovedu je u svoj tim. Svako od njih imao je ubjeljive argumente, ali je Ana Bekuta bila toliko samouvjerena da su se svi začudili.

“Od kad je počela sezona ti si jedina koja me je dotakla u dušu. Divno si pjevala i ja sam ubjeđena da ćeš odabrati baš mene, a ja ću se truditi da u ovom takmičenju doguraš daleko”, rekla je Ana.

Enes je takođe bio ubjedljiv, ali kada je takmičarku nazvao Azrice moja lijepa, svi su počeli da se smiju. “Ovo još nismo čuli ovdje”, rekla je Jelena kroz smijeh nakon čega je prosula čaj po stolu.

“Azra, ovaj žiri ti je poznat, zar ne? Oni su tebe odbacili, a ja ću te odvesti do finala”, rekao je Enes aludirajući na sezonu u kojoj se Azra takmičila, ali i ispala jako brzo.

“Želim da vam se zahvalim na glasovima i jako mi je drago što sam ponovo ovdje u Grandu. Uz dužno poštovanje svima, biram Anu Bekutu”, rekla je Azra, a Ana je odmah izašla na scenu da zagrli svoju novu učenicu.

Na vrh