Sport

Velić: Ne pamtim da je moja ekipa ubacila 93 poena, a izgubila utakmicu!

Košarkaši OKK Slobode sinoć su u 2. kolu Lige za opstanak poraženi u Mrkonjić-Gradu od Mladosti rezultatom 102:93, a trener Ivan Velić kaže da je osnovni uzrok poraza loš skok.

Dok su domaći upisali 31 skok, od kojih 13 ofanzivnih, Tuzlaci su imali mizernih 20, od kojih samo četiri napadačka.

– Ključni problem bio je skok, ali generalno gledajući loše smo odigrali odbranu. Jasno se vidi da smo u svim dobijenim utakmicama primili malo poena. Ne pamtim da je moja ekipa ubacila 93 poena, a da je poražena. To je problem koji ćemo morati rješavati u hodu, jer drukčije ne možemo s obzirom na to da se stalno igra u ritmu srijeda–subota – izjavio je Velić za Fenu.

Sinoć je u protokolu bilo upisano ime centra OKK Slobode Josepha Taylora, ali nije odigrao niti sekundu. Čak ga nije bilo na klupi.

Pojavila se priča da je Taylor odbio putovati, jer mu je tijesno u kombiju. Rečeno mu je, kako doznajemo, da se uvijek putuje s dva kombija i na mnogo duže ture, te da za njega neće biti posebnog prevoza.

U situaciji kada je klupa OKK Slobode inače kratka, Taylorova odluka da ne putuje u Mrkonjić-Grad ocijenjena je neprofesionalnom, tim prije što i većina drugih ekipa u BiH na gostovanja putuje kombijima.

Velić je, međutim, kazao da Taylor ima problema s koljenom i da se nije osjećao spremnim za utakmicu protiv Mladosti.

– Znam da ima problema s koljenom, ali je trenirao. Šta mogu, igrat će uvijek onaj ko može. Nadam se da će Taylor biti spreman za subotnju utakmicu protiv Vogošće – rekao je Velić.

Na vrh