Eventi

Veče sa Mirjanom Karanović u sklopu 16. Dana mladih Tuzle

U sklopu manifestacije „16. Dani Mladih Tuzle“ pod motom „Godine kreativne (samo)spoznaje“ kojom se obilježava 16 godina postojanja i rada Mladih Tuzle, u subotu, 14.3.2020. godine  u 18.00 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) realizuje se veče sa glumicom Mirjanom Karanović. Ovaj događaj je dio prakse Mladih Tuzle koji nastoje svake godine u martu mjesecu u Tuzlu dovesti regionalne zvijezde iz svijeta pozorišta, filma, umjetnosti, edukacije.

Veče sa Mirjanom Karanović činit će projekcija filma „Dobra žena“ čiji je autor i reditelj upravo glumica Mirjana Karanović, nakon čega se realizuje razgovor sa glumicom i javna tribina „Umjetnost kao sredstvo rehabilitacije“. Biće ovo prilika da tuzlanska publika čuje o životu i radu Mirjane Karanović, ulogama, priznanjima, izazovima, strahovima, dilemama, stavovima, potrebama.

Događaj se organizuje u saradnji sa Udruženjem „Vive žene“ Tuzla, nevladine organizacije koja svoje dugogodišnje djelovanje fokusira na psiho-socijalnu pomoć i podršku žrtvama rata, torture i nasilja.

Na kraju večeri, Pozorište mladih Tuzle će glumici Mirjani Karanović dodijeliti specijalno priznanje za doprinos razvoju mira.

Članovi organizacije 16. Dana Mladih Tuzle su donijeli jednoglasnu odluku o dodjeli pomenutog priznanja upravo za glumicu Mirjana Karanović.

Informacije/rezervacije mjesta: 061 365 800. Dobro nam došli.

 

Na vrh