Kult(ura)

Već drugi mjesec zaredom „Ja sam Akiko“ najtraženije izdanje u knjižari Knjiga.ba

Knjiga Stefana Tićmija „Ja sam Akiko“ već drugi mjesec zaredom je najtraženije izdanje u najvećoj BH online knjižari.

Ostatak naše „top liste“ izgleda ovako …

  1. Ja sam Akiko
  2. Moja baka vam se izvinjava
  3. Let iznad kukavičjeg gnezda
  4. Američki Psiho
  5. Placebo ste vi – Snaga vašeg uma
  6. Sve dok ne svane
  7. Veliko i malo – Mali radoznalci
  8. 48 zakona moći
  9. Umetnost zavođenja

10 .Stvorite novo JA – Kako izgubiti sopstveni um i stvoriti novi

Preporučujemo …

moja_baka_vam_se_izvinjava

Fredrik Bakman – Moja baka vam se izvinjava

Moja baka vam se izvinjava ispričana je sa istom komičnom preciznošću i toplinom kao i debitantski bestseler Fredrika Bakmana, Čovjek po imenu Uve. To je priča o životu i smrti, i jednom od najvažnijih ljudskih prava: pravu na različitost.

Elsa ima sedam godina. Njena baka ima sedamdeset sedam godina i malo je luckasta – između ostalog ima običaj da sa balkona gađa pejntbol kuglicama nepoznate ljude. Ona je takođe i Elsina najbolja, i jedina, drugarica. Elsa noću traži utočište u bakinim pričama, u Zemlji skoro budnih i Kraljevini Mijami, gdje su svi drugačiji i niko ne mora da bude normalan. Kada Elsina baka umre i za sobom ostavi niz pisama u kojima se izvinjava ljudima kojima se zamjerila, počinje Elsina najveća avantura …

americki_psiho_novo

Elis Bret Iston – Američki Psiho

Patrik Bejtmen je lijep, visokoobrazovan, inteligentan. Preko dana radi kao veoma uspješan biznismen na Vol Stritu. Međutim, njegove noći sasvim su drugačije. Tada se on pretvara u monstruoznog serijskog ubicu, koji svoje žrtve ubija na načine tako okrutne da zdravom razumu ostaju potpuno nedokučivi. Sa svojih 26 godina, on doživljava ostvarenje sopstvenog Američkog sna.

Bret Iston Elis je već objavljivanjem svog prvog romana Manje od nule, stekao reputaciju enfant terrible-a američke književnosti, ali Američki psiho uzburkao je javnost toliko da je ovaj roman postao djelo oko kojeg su se najviše lomila koplja kritičara i čitalaca u posljednjih 20 godina.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh