Lični stav

VASKOVIĆ NAJAVLJUJE DRAMATIČAN RASPLET: „Konaković kao riba koja uzalud pokušava da pocijepa mrežu, težak šamar Rami Isaku od ambasade SAD-a…“

Važno je naglasiti i da “Crna Kravata 2” nije predmet koji se odnosi samo na narkoorganizaciju u Federaciji BiH, naslonjenu na Kartel “Tito i Dino”, već u cijeloj BiH, što bi trebalo da se pokaže u njenim nastavcima.

Ubijeđen sam da će akcija “Crna Kravata 2” tek dati pune rezultate i da je saopštenje EUROPOL-a najjači argumet za tu tvrdnju, piše novinar Slobodan Vasković.

-Moram istaći i sljedeće: U ovom predmetu i za ovaj predmet mnogo je domaćih “zainteresovanih strana”, kako političkih, tako i policijsko-pravosudnih struktura, koje su se otele kontroli davnih dana, ali i kriminalnih mreža koje su naslonjene na njih. Pri tom mislim na sve strane koje su u ovom slučaju suprotstavljene i žele ga svesti na stanje “međusobnog obračuna”, iako on to nije. Što nikako ne znači da se pomenuti ne obračunavaju međusobno, koristeći iz “Crne Kravate 2”, one dijelove koji im “idu u prilog” u sudaru sa suprotstavljenim stranama.

Važno je naglasiti i da “Crna Kravata 2” nije predmet koji se odnosi samo na narkoorganizaciju u Federaciji BiH, naslonjenu na Kartel “Tito i Dino”, već u cijeloj BiH, što bi trebalo da se pokaže u njenim nastavcima.

Veoma važno je podvući da je ponašanje Elmedina Konakovića, ministra spoljnih poslova BiH, kao i ministra federalnog MUP-a Rame Isaka, nakon odluke sudinice Kosović, koja je prvostepena, koja je odlučivala samo o pritvoru, a nije sudila niti donosila nikakve konačne presude, ispod svakog nivoa.

Konaković je djelovao kao Riba koja uzalud pokušava da pocijepa mrežu, a Isak, taj plitki cirkusant, priredio je čak doček grupi policajaca koje EUROPOL, DEA, FBI, Nacionalna Policija Francuske, Policija Belgije (Antverpen), zajedno sa domaćim institucijama (Tužilaštvo BiH, Sipa, OSA, MUP Kantona Sarajevo) sumnjiči za najteža krivična djela.

Uopšte nije nerealno, štaviše, sasvim je realno da se kroz određeno vrijeme ispostavi da su i Konaković i Isak djelovali kao propagandisti zločinačke organizacije, a nikako kao osobe koje se bore protiv njih, iako se “kunu” u to.

Težak Šamar koji je Isak dobio od ambasade SAD-a ide u prilog toj tvrdnji, jer je to težak šamar vlasti SAD-a koje, izvjesno, znaju koliko su u ovom slučaju uradili i FBI i DEA. I koje neće dozvoliti da njihov rad, kao i posao njihovih partnerskih agencija EUROPOL-a, te onih iz Francuske i Belgije, ali i BiH, služi za politička potkusurivaja članova SDA i NiP-a ili bilo koje druge stranke, ma kako se ona zvala.

Napisao sam zaista mnogo puta da je strpljenje najpotrebnije i opet to naglašavam, potpuno svjestan činjenice da malo ko strpljenja više ima, nakon svih razočarenja.

Uvijek sam optimista, vjerujem u BiH, vjerujem u to da će BiH postati ono čemu se svi nadamo – država u punom smislu te riječi i izboriti se, zajedno i uz pomoć prijateljskih zemalja, sa pošastima poput NarkoKartela i ostalih gangovia koji njom vladaju.

Zato opet naglašavam – strpljenja, a ako će to nekom značiti da budem potpuno precizan – još malo strpljenja.

Sada je do Ribara, poručio je Vasković.

Na vrh