Kult(ura)

Utorak: Koncert Emila Hadžiefendića (gitara) u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović Tuzla

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na koncert Emila Hadžiefendića (gitara), koji će biti održan sutra, 04.04.2023.godine sa početkom u 19:30 h, u Kući i ateljeu Ismeta Mujezinovića Tuzla.

 

Emil Hadžiefendić rođen je 08.10.1999.godine u Tuzli, gdje je završio instrumentalni odsjek niže i srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla. Trenutno je student na trećoj godini Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u klasi profesora Danijela Cerovića.

 

Emil je dobitnik zapaženih nagrada na brojnim takmičenjima međunarodnih festivala, među kojima su: Festival muzike „Primavera“ Bijeljina 2016 – I nagrada (IV kategorija); „GAF“ Beograd 2017 – I nagrada (V kategorija); „SIGF“ Sarajevo 2017 – II nagrada (IV kategorija); „Zgitar“ Zvornik 2017 – I nagrada (V kategorija); „Pannonia“ Pančevo 2018 – I nagrada (VI kategorija; „TIGF“ Cluj 2018 – I nagrada (VI kategorija); „Guitar United“ Istočno Sarajevo 2018 – III nagrada (VI kategorija).

 

Svoje kompetencije usavršava na brojnim majstorskim radionicama sa umjetnicima kao što su Denis Azabagić, Goran Krivokapić, Tal Hurwitz, Sanel Redžić, Thomas Müller-Pering, Boris Tešić i drugi.

 

Tokom srednjoškolskog obrazovanja imao je šest cjelovečernjih koncerata od kojih su četiri izvedeno u Tuzli i po jedan u Čapljini i Dubrovniku na seminaru muzičkih pedagoga.

 

Nakon maturiranja, kao dobitnik prve nagrade na festivalu „TIGF“ 2018 u Rumuniji, bio je gost na festivalu „TIGF“ 2019 gdje je bio u žiriju za mlađe kategorije, te je održao 10 majstorskih radionica i solistički koncert.

Na vrh