Vijesti

Usvojena nova Jedinstvena lista ortopedskih i drugih pomagala

Misija Udruženja „Zemlje djece u BiH „ Tuzla je upozoravanje ljudskog društva na patnju djece i pružanje organizovane pomoći djeci u nevolji, neovisno od njihove rasne, etničke, socijalne ili bilo koje druge pripadnosti.  Nastojimo poboljšati psihosocijalno stanje djece i mladih ,svih uzrasta. Shodno tome, pokrenuli smo i incijativu za sufinasiranje troškova nabavke korekcionih stakala i okvira za naočale za djecu od 0-18 godina starosti.

Ponosni smo što  ovim putem  možemo obavijestitijavnost da je ova incijativa usvojena od strane Zavoda za zdrastveno osiguranje TK i Vlade TK.  Usvojena je nova Jedinstvena lista ortopedskih i drugih pomagala prema kojoj od 10.08.2018. godine sva slabovidna djeca, u svojstvu osiguranih lica, imaju pravo na pokrivanje troškova nabavke korekcionih stakala i okvira za naočale od strane Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, u iznosu od 50 KM.

Prijedlog za nabavke naočala, nakon pregleda djeteta, daje na propisanom obrascu ovlašteni doktor – oftamolog iz kabineta za ortoptiku kliničkog centra Tuzla. Obrazac potvrde roditelj dostavlja u poslovnicu zdravstvenog osiguranja, prema svom mjestu prebivališta, na odobrenje.
Ukoliko ste u međuvremenu, od donošenja ove Odluke, nabavili i platili ovo pomagalo, na osnovu nalaza oftamologa sa kliničkog centra, imate prave na povrat sredstava u visini od 50 KM.   

Zahvaljujemo se menadžmentu Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, što su i ovaj put pokazali senzibilitet i odgovornost prema najmlađoj i najranjivijoj kategoriji stanovnika u našem kantonu.


Komentari

Na vrh