Business

Usvojena inicijativa SDP-a za sufinansiranje troškova nabavke mineralnog đubriva poljoprivrednim proizvođačima u TK

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona usvojena je inicijativa Kluba poslanika SDP BiH za sufinansiranje troškova nabavke mineralnog đubriva poljoprivrednim proizvođačima u Tuzlanskom kantonu neophodnog za realizaciju ovogodišnje proljetne sjetve, u iznosu od  40% od vrijednosti nabavljenog mineralnog đubriva.

 

Proljetna sjetva je pred vratima, a naši poljoprivredni proizvođači suočeni su sa problemima oko njene realizacije usljed enormnog povećanja cijena repromaterijala. Cijene mineralnog đubriva su uvećane za 300%, a bez adekvatne primjene đubriva sjetva je nerentabilna i upitna.

 

Inicijativom Kluba poslanika SDP BIH u Skupštini TK, obavezali smo Vladu Tuzlanskog kantona da hitno i bez odlaganja, obezbijedi sufinansiranje troškova nabavke mineralnog đubriva našim poljoprivrednim proizvođačima.

 

Klub poslanika SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona će i u narednom periodu nastojati da svojim inicijativama  pomogne  našim  proizvođačima,  posebno u vremenu kada im je pomoć zaista potrebna.

 

Služba za informisanje

KO SDPBiH Tuzla


Komentari

Na vrh