Sport

Uspješno završen projekat „Za više košarke“ – Obnovljena četiri košarkaška terena u Tuzli

Najpopularniji gradski tereni za košarku u Tuzli, omiljena kvartovska okupljališta onih koji košarku rado zaigraju sa prvim komšijom, društvom iz škole ili timom iz drugog kvarta, tereni: Grbavica, Slatina kavez, teren kod nove Opštine i teren preko puta Pivnice, od sada nude još bolje uslove igre!

Finalizacijom projekta „Za više košakre“, koju je kompanija Carlsberg BH, u saradnji sa OKK Sloboda a uz podršku Gradske uprave, realizirala s ciljem razvoja sportske infrastrukture, omogućeno je da pasionirani fanovi košarke uživaju u svakom trenutku igre.

 „Pozdravljam kontinuiran doprinos kompanije Carlsberg BH našoj lokalnoj zajednici i saradnju koju imaju sa OKK Sloboda. Ranije smo podržali njihova zalaganja u obnovi sportske dvorane Mejdan, a naša saradnja na projektu “Za više košarke” datira od samih početaka, kada je u naselju Slatina obnovljen kultni teren za basket Krug. Velika košarkaška imena nastaju na školskim i kvartovskim igralištima i zato je važno što su za rekonstrukciju ponovo odabrani tereni koji su već jako popularni i koje omladina voli“, izjavio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

 

 

Krpljenje i farbanje betonske podloge, obnova koševa, iscrtavanje, postavka i obnova klupa, uvođenje led rasvjete, samo su neki od elemenata obnove. Za novo ruho četiri košarkaška terena zaslužni su i Tuzlaci koji su u velikom broju podržali društveno odgovornu inicijativu prikupljanja čepova sa Pan piva i ostalih proizvoda iz Carlsberg portfolija.

„Oduševio nas je rekordan odziv Tuzlaka koji su prepoznali naše dosadašnje zalaganje u razvoju sporta u Tuzli, te su jasno pokazali svoju strast za ovim sportom, ali i želju da gradu osiguramo kapacitete koji će sadašnjim i budućim generacijama omogućiti što bolje uslove za igru. Zahvaljući njima u predviđenom roku prikupili smo i više od planiranih 100.000 čepova. Rekordnih 101. 257 čepova je sakupljeno od novembra 2021. do jula ove godine, dok je rekonstrukcija terena završena u planiranom roku. Sada su dostupni svim ljubiteljima košarke, a mi sa nestrpljenjem čekamo prve utakmice i nadamo se da će na njima stasati neke nove košarkaške zvijezde“, izjavio ja Amir Tobudić, direktor Carlsberga BH zahvalivši se na podršci Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom, Jasminom Imamovićem, te partneru u projektu OKK Slobodi.

 

„Obnovljeni tereni su sada još atraktivniji i sigurno će animirati mlade da se još aktivnije bave sportom, a vjerovatno i da postanu igrači u našem klubu. Zahvalni smo Carlsbergu na inicijativi za njihovu sanaciju i time promociji sporta u našem gradu“, izjavio je predsjednik OKK Slobode Aid Berbić i podsjetio kako sa ovom kompanijom zajedno rade na afirmaciji mladih igrača i njihovom razvoju.

 

 

U prostorijama OKK Slobode, osim promocije završetka projekta „Za više košarke“,  potpisom novog sponzorskog ugovora za narednu košarkašku sezonu ozvaničen je i nastavak saradnje Kluba sa komapnijom Carlsberg BH. A kako bi testirali nove uslove igre na obnovljenim terenima, na Grbavici je već danas održana prva „kvartovska utakmica“ između veterana sa Grbavice i mladih igrača OKK Slobode.

Na vrh