Tuzlanski kanton

Uspješno završen Girl Power Sajam – GirlTHing proglasio pobjednika!

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojaka i žena u IKT-u Udruženje mladih žena GirlTHing je danas organizovalo Girl Power Sajam. Događaj je bio izuzetno uspješan a iz GirlTHing-a ne kriju oduševljenje kako atmosferom koja je vladala tako i inovativnim idejama učesnica. Na današnjem događaju je učestvovalo blizu 160 učenica iz 18 osnovnih škola s područja Tuzlanskog kantona

Girl Power Sajam je predstavljao priliku da djevojčice pokažu svoje vještine, talente i interese u oblasti tehnologije i računarstva.

Učesnice su imale priliku da predstave svoje radove žiriju, kojeg su činili: Nerma Huskić – GirlTHing, Senad Žunić – Resonate i Dragan Grgić – Semblie. Nakon impresivnih prezentacija, žiri je odlučio da pobjednički tim bude tim Ljubičice a koje su predstavljale Osnovnu školu “Živinice Gornje” iz Živinica. Kao nagradu za svoj rad i trud, tim je osvojio vrijednu nagradu u vidu 10 Arduino setova, što će dodatno unaprijediti nastavu informatike za sve učenike i učenice njihove škole.

Sajam je bio ne samo prilika za takmičenje i osvajanje nagrada, već i za razmjenu iskustava, stvaranje prijateljstava i inspiraciju za buduće projekte.

Projekt “Girls in ICT day 2024” podržala je Fondacija tuzlanske zajednice kroz Fond “Mensur i Jasmina Alić” i Grad Tuzla.

 

Na vrh