Kult(ura)

Uskoro premijera prvog igrano-animiranog koncerta ”Mjuzikl novog svijeta”

iMTM iz Sarajeva finalizira novi projekt muzičkog teatra pod nazivom “Mjuzikl novog svijeta”, kao igrano-animiranu koncertnu izvedbu popularnih songova iz mjuzikla, koji će premijerno biti emitovan 29.12.2021. godine u 23:00 sata na BHT 1.

Riječ je o društveno angažovanom projektu u kojem učestvuju osobe različite starosne dobi a djelo u dramaturškom smislu govori o tranzicijskom društvu, o ljudima koji su živjeli u socijalističkom sistemu, doživljavali zapad kao društvo sloboda, ostvarenja snova, kao društvo velikih mogućnosti i jednakih šansi.

“Igrano-animiranoj koncertnoj izvedbi koja će biti emitovana krajem godine prethodila su dva izuzetno uspješna nastupa iste ekipe izvođača na oktobarskom “Festivalu glumca” u Konjicu i sarajevskom “Ateljeu Figure” početkom decembra, a dalje nastavljamo sa nešto izmijenjenim repertoarom songova iz mjuzikla samo za glas i klavir ali za TV i online emitovanje”, kazala je Alma Ferović-Fazlić muzička rediteljica projekta.

Na repertoraru su songovi iz mjuzikla “Pippin”, “The Beautiful game”, “Caroline or Change”, “Dear Evan Hansen” i revije “Songs for a New World” izvode: Faris Pinjo, glumac apsolvent Akademije scenskih umjetnosti i Hana Zrno studentica II ciklusa na Odsjeku za glumu, vokalni solisti Sara Vojičić, Narcis Zečić i Alma Ferović Fazlić. Pored navedenih, igraju i glumac Damir Čobo student II ciklusa Odsjeka za glumu ASU te glumica Irma Alimanović, ujedno i saradnica za scenski pokret.

Audio materijal je sniman u Muzičkoj produkciji BHRT-a i iMTM Records a video materijal  u studiju marketinške agencije “Foto Art”. Sve ukupno realizira Agencija “Komitet” iz Sarajeva, zadužena za video produkciju, postprodukciju i vizuelni identitet cijelog projekta. Direktor fotografije Alen Hadžić Morris.

Ovo je deveti projekt u oblasti muzičkog teatra, a četrnaesti u oblasti kulture i obrazovanja u produkciji iMTM-a, koji se obilježava i desetogodišnjica rada, krunisana članstvom u svjetskoj mreži International Theatre Institute/UNESCO Network for Higher education in the Performing Arts, u 2021. godini, kao jedina institucija iz Bosne i Hercegovine.


Komentari

Na vrh