Aktuelno

Uručeni ugovori za studentske stipendije

U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona danas je održana svečanost na kojoj su potpisani ugovori o dodjeli stipendija sa studentima koji su ostvarili pravo za akademsku 2017/2018 godinu. Ove je godine za stipendiranje ukupno 889 studenata i 1034 učenika Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila milion i 160 hiljada konvertibilnih maraka.Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar za boračka pitanja Enes Gegić.

Činjenica da je mnogo više studenata i učenika ispunilo uslove za stipendiranje, rekao je premijer Suljkanović obraćajući se prisutnima, podstakla je Vladu da poveća iznos sredstava koja su bila planirana. „Ovim, uz brojne druge programe podrške boračkoj populaciji, nastojimo vratiti barem mali dio tog duga koji nam je ostavljen“, naglasio je premijer Suljkanović dodavši da su: „Današnja svečanost i uopšte dodjela stipendija potvrda je da se vrijedan rad izalaganje uvijek isplate, i da će trud i rad uvijek biti prepoznati.“

Ministar Gegić naglasio je da su mladi ljudi koji su ostvarili pravo na stipendije zahvaljujući radu, zalaganju i uspjehu odabrani da budu stipendisti Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona među 2553 pristiglazahtjeva.

U prepunoj sali BKC-a Tuzla danas su ugovore potpisivali samo studenti dok će učenici, koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije putem ovog Ministarstva za školsku 2017/2018 godinu, ugovore potpisivati u općinskim službama za boračko – invalidsku zaštitu do 8. juna 2018. godine.

 

Na vrh